SVI SVJESNI SITUACIJE

Istra 1961 se oglasila povodom očekivanog, ali nepopularnog poteza koji se nije mogao izbjeći kako bi se spasio klub

07.05.2020 u 08:53

Bionic
Reading

Nepopularno rezanje plaća igračima, trenerima i radnoj zajednici u Istri 1961 prošlo je mirno, a u klubu su se zbog toga zahvalili javno

Pandemija koronavirusa zaustavila je nogometna natjecanja pa je tako došlo i do prekida HT Prve lige. Klubovi su izgubili dio prihoda od ulaznica, sponzora, a zbog narušene financijske stabilnosti klubova pale su i vrijednosti samih igrača, a naši prvoligaši žive upravo od prodaje.

Zato je bilo logično očekivati da će doći do smanjenja primanja, a u većini naših prvoligaša to je prošlo u prijateljskom ozračju, jer su su obje strane (uprava – igrač) bile svjesne kakva je situacija. Tako je bilo i u Puli...

'Uprava Nogometnog kluba Istra 1961 upućuje iskrenu zahvalu svim zaposlenicima, igračima i trenerima kluba, povodom prihvaćanja odluke Uprave o nužnom smanjenju plaća do kraja natjecateljske sezone 2019/2020.

Ova odluka bila je nužna s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti u trenucima velike krize u Hrvatskoj prouzrokovane pandemijom COVID-19.

Prije svega, odluke o proporcionalnom smanjenju plaća su donesene imajući na umu sve poteškoće koje će gospodarskim subjektima donijeti gospodarska kriza sada i u narednom periodu, a koja će se odraziti i na nogometne klubove.

Uprava kluba ovim mjerama želi zaštititi sva radna mjesta i osigurati uvjete za redovnu isplatu plaća svim radnicima, trenerima i igračima te izbjeći sve moguće odluke o smanjenju broja radnika u ovom teškom razdoblju.

Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku Uprave kluba', stoji u priopćenju Istre 1961.

  • +10
Trening Istre 1961 pod posebnim mjerama zbog koronavirusa Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Inače, prema prijedlogu Izvršnog odbora HNS-a, sezona bi se trebala nastaviti 30. i 31. svibnja, utakmicama polufinala Hrvatskog Kupa. Tjedan dana kasnije, 6. lipnja predložen je nastavak prvenstvenih utakmica HT 1. lige, a svi će susreti biti odigrani bez prisustva gledatelja, radi mjera prevencije.

Druga HNL i Treće HNL te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./20., kao ni natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama.