novi veliki transfer

Dani Olmo nakon nepune polusezone napušta RB Leipzig; Novi trener europskog velikana ima velike planove za njega

06.05.2020 u 18:28

Bionic
Reading

Dani Olmo izgleda neće provesti niti godinu dana u RB Leipzigu čiji ga sportski direktor Ralf Rangnick želi povesti sa sobom u AC Milan koji preuzima od ljeta

Dani Olmo je u siječnju 2020. godine iz Dinama prešao u RB Leipzig za 20 milijuna eura plus razne bonuse ovisno o njegovim performansama. Za svoj novi klub je jedan od najboljih igrača koji su ikada igrali u Zagrebu do sada upisao pet utakmica u kojima je zabio jedan gol i jednom poslužio suigrača, a sada izgleda da bi ta statistika ovdje mogla i stati.

Mediaset javlja kako bi Olmo već nakon nepune polusezone mogao promijeniti sredinu. Njemački stručnjak Ralf Rangnick bi od iduće sezone trebao preuzeti posrnulog talijanskog diva Milan, a u njegovim planovima je i Dani Olmo. Rangnick još nije ni došao u Italiju, a već je podigao veliku prašinu u Milanu.

Zvonimir Boban i Paolo Maldini su bili zaduženi za sportsku politiku talijanskog velikana, ali direktor kluba Ivan Gazidis je odlučio iza njihovih leđa sve dogovoriti s Rangnickom kojem je obećano i da će sam birati i dovoditi igrače čime bi i Boban i Maldini postali višak. Boban se javno pobunio pa su mu u klubu u kojem je postao igračka legenda dali otkaz, a Rangnick je tako dobio zeleno svijetlo za dolazak.

Nijemac je bio trener Stuttgarta, Hannovera, Schalkea, Hoffenheima i Leipziga, a sada je sportski direktor RB Leipziga i jedan je od najcjenjenijih stručnjaka u Njemačkoj. Kako dobro poznaje tržište u vlastitoj zemlji i igrače kluba u kojem je sportski direktor, Rangnick bi sa sobom iz kluba poveo Dayota Upamecana kojeg se povezivali s transferom u Bayern i Danija Olma koji se još nije do kraja ni raspakirao u Leipzigu. Iz bratskog RB Salzburga bi doveo veznjaka Dominika Szoboszlaija.

Tako bi Olmo nakon samo pet utakmica za Leipzig mogao opet promijeniti sredinu i doći na mjesto gdje ga je htio i Zvonimir Boban prije otkaza. Izgleda da mu je Milan ipak sudbina.