Vatreni bećar

Vidin prijatelj iz djetinjstva otkrio kakav je zapravo hrvatski reprezentativac, a ispričao je i jednu do sad nepoznatu anegdotu

06.05.2020 u 20:16

Bionic
Reading

Domagoj Vida poznat je kao pravo slavonsko dijete i veliki veseljak, a njegov prijatelj iz djetinjstva s kojim je pokrenuo farmu crnih slavonskih svinja sada je otkrio neke zanimljivosti o srebrnom vatrenom

Hrvatski reprezentativni branič Domagoj Vida trenutno sa suprugom Ivanom u Turskoj čeka prestanak pandemije koronavirusa i nastavak nogometnog prvenstva. Trebao je ovoga ljeta još jednom zaigrati za Hrvatsku i pokušati na Europskom prvenstvu ponoviti uspjeh sa Svjetskog u Rusiji kada su se 'Vatreni' vratili sa srebrnom medaljom, no spomenuta pandemija je sve odgodila za iduće ljeto. Vida je tako zapeo u Turskoj.

'Ma, on je u Turskoj, baš ga briga. Uživa tamo dok smo mi u polju, hahaha. Čujemo se s njim. Kod njih je isto karantena pa ni ne izlazi iz kuće. Dostavljaju mu hranu doma i čeka da prođe ovo sve', rekao je Dragan Simonović, Vidin prijatelj iz djetinjstva, za blog Gostiona koji se bavi hranom, pićem i zabavom.

Povod velikog intervjua je bila farma crnih slavonskih svinja koju je upravo Domagoj Vida sa svojim prijateljima Draganom i Dimitrijem Simonovićem, Ivanom Plechingerom i Lukom Mandićem pokrenuo u svojem Miholjcu još prije nekoliko godina.

'Znamo se od osnovne škole. Družimo se zapravo od vrtića, ali od osnovne škole je to postalo to. Razlika je par godina između nas svih. Ja sam 1990. godište, oni 1989., a moj brat 1988. godište. Zajedno smo odrasli, počeli zajedno igrati nogomet. Sve je krenulo u Miholjcu na igralištu', govori Vidin prijatelj iz djetinjstva, a danas i poslovni partner.

Dečki nisu imali posla, a njihov ih prijatelj nije zaboravio pa im je ponudio da pokrenu nešto svoje, a on će im pomoći financijski. Nakon nekoliko dana pala je odluka da će uzgajati svinje i tako je sve krenulo. Naravno, Vida je ovdje tihi partner koji tu i tamo uskoči kada je u Miholjcu pa svinje i nahrani. Njegov prijatelj Dragan u spomenutom je intervjuu za Gostionu otkrio i kakav je Vida bio u djetinjstvu.

'Domagoj kao klinac? Ah, vragolan, vjerojatno najveći od nas. Ono sve što ste čuli i čitali o njemu, vjerojatno je istina. Uvijek je bio spreman za neku spačku. Znaš kakva su djeca. Nama je bilo uvijek zanimljivo napraviti nešto što nije nitko do tada napravio. Bilo je dosta zanimljivih trenutaka, hahaha', kaže Dragan pa nastavlja:

'Ma kakav je bio onda, takav je i sada. Oduvijek je bio pravi prijatelj, uvijek je spreman pomoći u svakom trenutku... Takav je od kad ga znam. Uvijek je bio takav. Nije se apsolutno ništa promijenio. Mogu reći samo najbolje i o njemu i o njegovoj supruzi Ivani. Stvarno su odlični ljudi. Domagoj je pravo seosko dijete. Miholjac je grad, ali većina nas je odrasla vani, na ulici, na tom nogometu... Roditelji se nisu morali bojati. Miholjac je mjesto od pet tisuća stanovnika i svi sve znaju i paze jedni na druge. Ako i napraviš neku glupost, znaš da će ti sutra to roditelji saznati.'

A gluposti je bilo... Simonović je otkrio i jednu do sad nepoznatu anegdotu o našem proslavljenom reprezentativcu.

'Svakakve gluposti smo radili kao djeca. Mi smo većinu vremena provodili na igralištu, ali trebalo se povremeno i osvježiti. Bio je jedan slastičar tu u Miholjcu pa bi na povratku s nogometa došli na terasu i naručili sladoled. Kad bi dobili sladoled smo pobjegli s tim sladoledom', rekao je Dragan pa dodao:

'Eto, isti slastičar i danas radi, a mi smo mu u međuvremenu vjerojatno vratili i više nego smo mu uzeli. Tako je to u manjim sredinama kada se svi znaju. Pobjegli smo mu par puta i bilo je smiješno. Zabava za djecu.'

Zašto baš crne slavonske svinje? Koje su poteškoće imali pri njihovu uzgoju i nabavci? Odakle su krenuli i kako sve izgleda danas? Šalje li se kulen i špek i u Tursku do našeg reprezentativca? Sve to možete pročitati OVDJE.

Donio je srebro iz Rusije, ali špek i kulen iz Slavonije su mu zlatni🔥🇭🇷⚽️🥇🏆... Ovo je priča o Sinu ravnice koju morate...

Posted by Gostiona on Tuesday, 5 May 2020