SUPERSPORT HNL - 14. KOLO

Istra 1961 i Šibenik traže prekid negativnog niza; Rijeka zaredala s pobjedama, ali kako iznenaditi Zekića? Evo gdje gledati utakmice

23.10.2022 u 10:31

Bionic
Reading

Ove se nedjelje igraju posljednje dvije utakmice 14. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. U Puli na stadionu Aldo Drosina igraju Istra 1961 - Šibenik (15 sati), dok u Koprivnici na stadionu Ivan Kušek Apaš od 17.10 sati Slaven Belupo dočekuje Rijeku

Istra 1961 - Šibenik (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Pulska momčad teškom mukom prošla je u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu protiv niželigaša Grobničana, no najvažnije je za Garcijinu momčad da je barem prekinula niz od tri utakmice bez pobjede.

'U nedjelju nas očekuje utakmica protiv ekipe koja je rezultatom i igrom uvijek blizu nas, dakle naš direktni konkurent. Susret će biti svakako zahtjevan, no očekujem da će naša igra biti kao i do sada – jak napad, pogodak i tri boda ostaju kući. Erceg propušta ovaj susret nažalost jer je kartoniran, no svi ostali su u odličnoj formi. Na utakmici kupa sam htio dati i drugim igračima više minuta da se dokažu, zato su bile neke promjene u sastavu. Zadovoljan sam s tom utakmicom koja je bila dosta zahtjevna, no pobjeda je ipak zaslužena. Prva utakmica sa Šibenikom u sezoni je završila bez golova; njihov teren je bio težak za igranje, a od tada su promijenili i trenera tako da ćemo vidjeti što nas očekuje u nedjelju. Sada igraju malo ofenzivniji nogomet i proaktivni su, no mi smo spremni igrati napokon na domaćem travnjaku uz podršku naših navijača, koji nam se također vesele kao i mi njima, ja se nadam, izjavio je trener Istre Gonzalo Garcia.

Nogometaši Šibenika pobjednom nad Jadranom iz Poreča u šesnaestini finala Kupa prekinuli su post koji je trajao dva i pol mjeseca. Prolaz u Kupu je dobar, ali Narančastima ništa manje ne bi bilo važno doći do ‘troboda‘ u prvenstvu na što čekaju punih deset kola. 

'Zadovoljan sam sa stavom i prolazom u Kupu. Također, vidjeli smo i neke nove igrače, koji su imali manju minutažu, barem otkako sam ja u Šibeniku. Što se Istre tiče, bodovno smo jako blizu na tablici. Oni su momčad koja teži nadigravanju. Mi se moramo postaviti na način da budemo dobri u napadu i opasni prema naprijed. Evo, protiv Belupa smo imali 65 posto posjeda, ali nismo bili dovoljno konkretni. Sve šanse stvorili smo iz prekida. Zato radimo na tome, inzistiramo da dolazimo jedan na jedan, da bez lopte dolazimo u završnicu, ali i da budemo čvršći u duelima, što nam je također nedostajalo protiv Belupa. Nadam se da je pobjeda u Kupu malo digla ekipu, stoga idemo u Pulu odigrati mušku utakmicu sa željom da pobijedimo', rekao je Mario Cvitanović, trener Šibenika.

  • +7
Jadran Poreč - Šibenik, SuperSport Kup, 18.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Slaven Belupo - Rijeka (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Baš kao i Istra 1961, odnosno Šibenik, tako su i dva kluba iz kasnijeg termina tijekom tjedna odigravali Kup-utakmice.

Zekićeva je momčad u prošlom kolu slavila u Šibeniku, ali ta tri boda neće imati na težini, ako ih danas ne potvrdi protiv Rijeke.

'Imamo nekoliko problema što se tiče ozljeda u ekipi, no svjesni smo važnosti utakmice koja nas čeka u nedjelju. Rijeka se digla, i znali smo da će se to kad-tad dogoditi s obzirom na njihov kadar, ali mi smo spremni, igramo u Koprivnici i to moramo iskoristi', rekao je u najavi utakmice Zoran Zekić.

Rijeka se u kupu mučila protiv Moslavine. No, nakon dvije prvenstvene uzastopne pobjede, trener Serse Cosmi vjeruje da protiv Slaven Belupa može nastaviti taj niz.

  • +15
Šibenik - Slaven Belupo, 14.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Osim toga, Rijeka je u posljednja četiri gostovanja u Koprivnici upisala tri pobjede i remi.

'U poziciji smo da igramo protiv protivnika koji, kao i svaki do sad, može na prouzročiti probleme. Svjesni smo da kako bismo izašli iz ovog negativnog perioda u koji je ekipa ušla, potrebno je napraviti dugi slijed dobrih rezultata i pobjeda. Za nas se malo toga mijenja, idemo u ovu utakmicu sa uobičajenim poštovanjem prema protivniku, ali i sa znanjem da je ovo prilika da produljimo naš pozitivan niz', rekao je Serse Cosmi, trener Rijeke.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
Standings provided by Sofascore