BLIŽI SE VELIKI SUDAR

Islandski izbornik osvetnički raspoložen; otkrio i što misli o ovoj hrvatskoj reprezentaciji

Bionic
Reading

Islandski rukometaši s puno problema dočekuju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva u Münchenu protiv Hrvatske nakon što su ostali bez najboljega islandskoga strijelca u povijesti, ali njihov izbornik ne očajava

Islanđani su za ovo prvenstvo lišeni usluga najboljega strijelca i lijevog braniča Gudjona Valura Sigurdssona, a neizvjestan je nastup Arnara Fryra Arnarssona. Igrač Kristiansanda Arnarsson na Božić zadobio ozljedu nosa i vježba s maskom na licu, koju ipak ne može nositi na službenoj utakmici.

Gudmundur Gudmundsson, islandski izbornik koji je Dance 2016. godine odveo do olimpijskog zlata u Riju, u utorak je dao svojim igračima slobodan dan.

'Htio sam im dati malo odmora i dopustiti im da razmisle o nečem drugom osim rukometu. U petak ćemo igrati s Hrvatskom, vrlo jakom momčadi koja nas je prošli put pobijedila u Splitu i probat ćemo im se osvetiti, mada se radi o momčadi koja gotovo uvijek dođe do polufinala', kazao je Gudmundsson, koji žali za Sigurdssonom.

  • +5
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Gudjon je bio temelj naše momčadi, svakako bi nam dobro došao, ali moramo bez njega. Ozlijedio nam se i njegova zamjena Sigurmansson, pa će dosta ovisiti o Bjarkiju Elisonu. Spremni smo za utakmicu s Hrvatskom, koja će odrediti naš nastup na SP', kazao je islandski izbornik.

Utakmica Island - Hrvatska igra se u petak u Münchenu u 18 sati.