APSOLUTNI RUKOMETNI REKORDER

Kakav šok uoči utakmice Hrvatska - Island; hodajuća legenda otpala zbog ozljede

09.01.2019 u 16:24

Bionic
Reading

Najbolji rukometaši svake godine imaju minimalno jedno veliko natjecanje s reprezentacijom i zato nije ništa čudno kada zbog prenatrpanog rasporeda dolazi do ozljeda pa najveće zvijezde propuštaju svjetska ili europska prvenstva te Olimpijske igre

Za rukometaše nema odmora! Jedne godine očekuje ih Euro, a druge SP, a taj ritam je još ubitačniji kada su iste godine Olimpijske igre pa oni najbolji tada imaju dva velika natjecanja u godini uz obveze u klubovima koje su isto sve veće.

Nažalost, ozljede su postale neizostavni dio velikih turnira, znamo to dobro i mi u Hrvatskoj koja svako natjecanje muku muči s izostancima. No isto tako je i našim suparnicima. Hrvatska SP u Njemačkoj i Danskoj otvara 11. siječnja protiv Islanda, a naši prvo protivnici šokirani su dva dana uči starta.

  • +12
HEP Croatia Cup - rukomet: Hrvatska - Italija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Njihova hodajuća legenda, 40-godišnji Gudjon Valur Sigurdsson je otpao s popisa putnika zbog ozljede što je veliki udarac za Islanđane. Riječ je o lijevom krilu, a bez obzira na godine i dalje je nezamjenjiv i pravi vođa momčadi.

Prije godinu dana upravo je na Euru u Hrvatskoj postavio svjetski rekord po broju pogodaka nekog igrača za nacionalnu reprezentaciju, zabio je više od 1800, a trenutačno nosi dres njemačkog Löwena. Strašan hendikep!

  • +5
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL