TO NE MOŽE ZABORAVITI

Ubojiti Nijemac najavio početak SP-a pa se dotakao nečega što je doživio na Euru u Hrvatskoj

09.01.2019 u 21:58

Bionic
Reading

Svjetsko rukometno prvenstvo je pred vratima, a iz njemačke reprezentzacije najavio ga je Uwe Gensheimer, jedna od najvećih zvijezda natjecanja, koji se dotakao i Eura u Hrvatskoj 2018.

Uwe Gensheimer je jedn od najboljih lijevih krila u rukometu, a nosi dres bogatog PSG-a. Smatraju ga i možda najboljim izvođačem sedmeraca na svijetu, a na SP koje se održava u njegovoj zemlji te Danskoj bit će kapetan svoje reprezentacije.

'Imamo mnogo potencijala, visoku kvalitetu, posebno u obrani. Naravno, moramo još raditi na detaljima, jer u velikim utakmicama upravo oni odlučuju.'

Gensheimer je uvjeren u veliku podršku s tribina, a kada je govorio o atmosferi dotakao se hrvatskih navijača s Eura 2018.

'Osjeća se fantastična atmosfera među navijačima, mogla se vidjeti i u petak u Hannoveru. Možete samo zamisliti kakva će onda tek atmosfera biti na Svjetskom prvenstvu. Vidjeli smo na SP u Francuskoj 2017. i na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj 2018. godine kako je to kada cijela država diše s reprezentacijom. Nadam se da ćemo i mi osjetiti takvu potporu.'

>> [ANKETA] Pesimizam uoči SP-a: Hoće li naši rukometaši začepiti usta skepticima?

  • +4
Njemački rukometaš Uwe Gensheimer Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prije 12 godina Njemačka je bila svjetski prvak, a od tada traje suša za ovu reprezentaciju kada je riječ o ovom natjecanju, jer nije više bilo medalja.

'Bio sam vrlo mlad, ali sam se našao na širem popisu od 28 igrača, no nisam ušao među kandidate. Utakmice sam gledao uglavnom na TV-u, a današnji potpredsjednik Saveza Bob Henning napravio je sve da se nađemo u dvorani u Kölnu za finale. Bili smo tamo i upijali tu atmosferu, još uvijek se naježim kada se toga sjetim.'

Zatim je govorio o tome što mu znači biti kapetan i koja su očekivanja.

'Jako sam ponosan što sam kapetan reprezentacije kd kuće drago mi je što mogu preuzeti tu odgovornost, međutim nije važan pojedinac, važna je samo kompletna momčad. Naravno, želimo u polufinale, ali idem polako jer je prošlost pokazala kako nije pametno razmišljati unaprijed (ispali od Katara u osmini finala prije dvije godine op.a.).