PROLAZAK KVALIFIKACIJA

Imamo treću Hrvaticu u glavnom ždrijebu US Opena; Petri Martić i Donni Vekić pridružila se Ana Konjuh

27.08.2021 u 22:19

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh opravdala je status prve nositeljice kvalifikacija za nastip u glavnom ždrijebu posljednjeg 'grand slam' turnira godine, US Opena koji u ponedjeljak počinje u New Yorku, ona je u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija s uvjerljivih 6-2, 6-2 nadigrala Švicarku Stefanie Voegele

Konjuh, trenutačno 87. igračica svijeta, tako će nakon četiri godine ponovno zaigrati na US Openu. Te 2017. je izgubila u 1. kolu, no 2016. je u New Yorku igrala četvrtfinale što joj je još uvijek najbolji rezultt u karijeri na 'grand slam' turnirima.

Uspješno odrađenim kvalifikacijama Konjuh se pridružila Petri Martić i Donni Vekić u 1. kolu ženskog turnira. Martić će u 1. kolu igrati upravo protiv neke od kvalifikantica, dok će Vekić za suparnicu imati Španjolku Garbine Muguruzu.

Kasnije tijekom noći priliku izboriti nastup u glavnom ždrijebu tenisača imat će i 42-godišnji Ivo Karlović koji će igrati protiv Japanca Yuichija Sugite. U slučaju pobjede Karlović će se pridružiti Marinu Čiliću, jedinom hrvatskom igraču koji je izravno ušao u glavni turnir, a koji će u 1. kolu igrati protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera.