NEMA VIŠE TAJNI

Procurio iznos koji Manchester United plaća Juventusu za Cristiana Ronalda; tko je u financijskoj priči izvukao deblji kraj?

27.08.2021 u 19:55

Bionic
Reading

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo vratio se u Manchester United, a polako na površinu izlaze financijski detalji transfera

Ronaldo je završio u Manchesteru, ne u Cityju kako se očekivalo, nego u svojem Unitedu u kojem je 'žario i palio' šest sezona (2003-2009.). Pisali smo kako bi Portugalac na Old Traffordu trebao zarađivati 25 milijuna eura godišnje, što je šest milijuna manje nego što bi imao da je ostao u Juventusu s kojim je imao još godinu dana ugovora, a polako se pojavljuju i drugi detalji transfera.

Naime, Manchester United je morao isplatiti i nekakvu odštetu za svojeg povratnika, a ona je prema pisanju stranih medija 23 milijuna eura. Od toga iznosa 20 milijuna je zajamčeno, a preostala tri milijunčeka trebala bi doći kroz razne bonuse. Juventus je osim u skromnoj odšteti, utjehu mogao pronaći u tome što je ostvario ogromnu uštedu na Ronaldovoj plaći koja je bruto iznosila 60 milijuna eura.

Inače, Manu je opet dobro prošao, prvi puta kada je doveo Ronalda iz Sportinga (2003.), platio ga je 19 milijuna eura iako je to u ono vrijeme bio strašan novac za nekog 18-godišnjaka, a sada je koštao nešto više iako ima dvostruko više godina.

No zato ga je ManU znao unovčiti, pa ga je Realu prodao 2009. za 94 milijuna eura što je tada bila rekordna odšteta koja je isplaćena za nekog nogometaša, a 2018. Juventus ga je Kraljevima platio još više – 117 milijuna eura.