PROBUĐENE EMOCIJE

Prije 30 godina svijet Formule 1 upoznao je legendarnog Michaela Schumachera; evo na koji način je sin Mick obilježio debi oca

27.08.2021 u 19:35

Bionic
Reading

Mick Schumacher na treningu za VN Belgije obilježio je 30. godišnjicu očevog debija u Formuli 1

Sedmerostruki prvak debitirao je 1991. u Spa-Fancorchampsu, a njegov sin prisjetio se toga trenutka posebnim dizajnom kacige za Veliku nagradu Belgije koja je ovog vikenda na istoj stazi.

Dizajn je isti onom Michaela Schumachera, koji je za svoju prvu utrku 25. kolovoza 1991. u bolidu Jordana nosio kacigu s plavom kupolom i njemačkom zastavom sa strane.

Ova kaciga pobudila je emocije kod mnogih obožavatelja slavnog Nijemca kojeg su uživali gledati na stazi, a koji se danas u izolaciji oporavlja od teške nesreće na skijanju koju je doživio krajem prosinca 2013., a javnost ne zna kakvo je zapravo stanje.

'Bez obzira na povijest mog oca ovdje sam imao nekoliko dobrih utrka. Osvojio sam svoj prvi pole position position i prvu pobjedu u utrci 2018. godine u F3, koja je postala dio niza više pobjeda u utrkama, pa definitivno da, to je staza u kojoj jako uživam. Uživam u povratku ovamo. Blizu je doma. Ovdje dolazi mnogo obožavatelja i ljudi koji me podržavaju već dugi niz godina, tako da je to odlično mjesto', rekao je Mick.