tu je kek ostao bez posla

Igor Bišćan s pravom strahuje; Gorica je u posljednja dva međusobna susreta pobijedila Rijeku

06.04.2019 u 10:24

Bionic
Reading

Derbi subotnjeg programa Hrvatski Telekom Prve lige u Velikoj Gorici igraju Gorica i Rijeka (Arenasport 3, 19 sati). Na Rujevici je bilo 3:1, a prije toga u Velikoj Gorici 2:1...

Gorica igra odličan nogomet, no pred svojim navijačima u Velikoj Gorici Jakirovićeva momčad teško dolazi do bodova i zato polako zaostaje za konkurentima u utrci za europskim pozicijama. U posljednja je tri kola Gorica osvojila tek jedan bod i sada za trećeplasiranim Osijekom zaostaje sedam, a za četvrtoplasiranom Lokomotivom pet bodova. Upravo je Lokomotivu momčad Gorice ugostila u utorak i nije uspjela doći do bodova. Bila je to poprilično izjednačena utakmica u kojoj je nešto bolju igru u prvom poluvremenu Lokomotiva okrunila vodstvom, te u kojoj je mogućnost Gorici znatno otežalo isključenje Miye na isteku sat vremena igre. Imala je Gorica prilike za izjednačenje koje nije iskoristila, a Lokomotiva je otvorenu igru domaćina kaznila novim golom Radonjića za tri vrijedna boda.

Jakirović nije krio razočarenje epilogom susreta s Lokomotivom.

'Gledatelji su vidjeli dobru utakmicu u kojoj je Lokomotiva mogla povesti i ranije jer je Kahlina nekoliko puta super reagirao, ali imali smo i mi nekoliko situacija iz kojih smo mogli zabiti. Na kraju smo zaspali u jednom prekidu, u situaciji kad svatko ima svog igrača, a to mi iskreno već malo ide na živce. Stisnuli smo Lokomotivu u drugom poluvremenu čak i nakon Miyinog isključenja. Ne mogu se oteti dojmu da smo morali iskoristiti barem jednu od prilika koje smo imali. Bitno je da i dalje imamo šansu da izborimo Europu. Još je 27 bodova u igri, a u sljedećih pet kola svatko igra sa svakime. Naravno, moraš nekoga i pobijediti da bi ti ostale realne šanse', kazao je trener Gorice, a donosi Dvoznak.com.

Gorica sada mora tražiti bodove protiv drugoplasirane Rijeke, jedine momčadi koja uz Rudeš još nije osvojila niti bod u Velikoj Gorici. Domaćinu će nedostajati Miya koji je isključen protiv Lokomotive, a moguće je i da Jakirović napravi određene promjene u centru obrane budući da je nigerijski branič Obaobona spreman nakon što je imao povišenu temperaturu tijekom tjedna.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 19. kolo, HNK Rijeka - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka posljednjih mjeseci ima mnogo problema s ozljedama, no to se definitivno ne primjećuje na rezultatima Bišćanove momčadi. Gostujući poraz od Gorice značio je oproštaj Rijeke od Keka i dolazak Bišćana, ali i drastično poboljšanje u rezultatima momčadi s Rujevice. Rijeka je nizom uspjeha učvrstila drugu poziciju na prvenstvenoj tablici iza nedodirljivog Dinama, te s obzirom na velikih sedam bodova prednosti nad Osijekom može mirno čekati nadolazeće utakmice u završnici sezone. Nakon maksimirskog poraza od Dinama momčad Rijeke pobijedila je Osijek, Lokomotivu i Slaven, a za Bišćana je odlično što su u tim utakmicama zablistala nova pojačanja Halilović i Murić, ali i nekolicina mladih igrača među kojima se posebno ističe veznjak Lepinjica.

Bišćan vjeruje da Rijeka može uzvratiti Gorici za nedavan poraz na Rujevici.

  • +10
Hrvatski telekom Prva liga, 10. kolo, HNK Gorica - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Pred nama je još jedna u nizu teških utakmica protiv čvrste momčadi. Morat ćemo biti raspoloženi za borbu, jako pametni i svjesni uvjeta i protivnika koji nas očekuje. Naravno, morat ćemo biti i kvalitetni. Nismo u mogućnosti mnogo rotirati, no vjerujem u dečke koji su dokazali da se znaju prilagoditi situaciji. Dva puta smo poraženi od Gorice i to bi nam trebao biti dodatan motiv. Dobro ćemo se pripremiti, dobro se poznajemo, pitanje je momenta, utakmice i koliko ćemo moći ispuniti plan', misli trener Rijeke Igor Bišćan.

Tijekom utakmice sa Slavenom ozlijedio se Rijekin kapetan Gorgon koji neće moći zaigrati protiv Gorice. Drugih novih problema s izostancima Bišćan nema, no i dalje ne računa na niz igrača poput Punčeca, Raspopovića, Tomečaka, Vuka i golgetera Čolaka.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE

Hrvatska 1. liga

Inter Zaprešić-Lokomotiva16:00
Gorica-Rijeka19:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb27224170
2.Rijeka27158453
3.Osijek27137746
4.Lokomotiva27128744
5.Hajduk271110643
6.Gorica271161039
7.Slaven Belupo274131025
8.Inter Zaprešić27731724
9.Istra 196127451817
10.Rudeš27242110

Sljedeće utakmice

7.4.Rudeš-Dinamo Zagreb
7.4.Hajduk-Osijek
8.4.Slaven Belupo-Istra 1961
12.4.Osijek-Rudeš
13.4.Rijeka-Inter Zaprešić