ht prva liga

'Lokosi' i dalje sanjaju proboj u Europu, a Inter pred svojim navijačima baš i ne briljira

06.04.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Prvu utakmicu subotnjeg programa 28. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Zaprešiću igraju Inter i Lokomotiva (Arenasport 1, 16 sati)

Inter se nakon šokantnog poraza od Rudeša opoarvio pobjedom nad Istrom u iznimno važnoj utakmici kojom je Toplakova momčad potvrdila osmo mjesto na prvenstvenoj tablici. Ostavila je solidan dojam momčad Intera i u utakmicama protiv Dinama i Osijeka koje su uslijedile, no nije uspjela stići do bodova. Rano je Osijek poveo u Zaprešiću, no Inter je dalekometnim udarcem Postonjskog uspio stići do rezultatske ravnoteže. Pred krajem prvog poluvremena Osijek je trebao ostati s igračem manje nakon starta Pilja na Interovog strijelca Postonjskog, no sudac Strukan nije reagirao što je razljutilo sve u Interu. U nastavku susreta Osijek je bolju igru naplatio kasnim golovima Marića i Pušića za konačnu pobjedu u Zaprešiću.

Toplak se nakon poraza od Osijeka požalio na suđenje.

'Čestitke Osijeku na zasluženoj pobjedi. Igra je po svemu bila al pari, no moji su igrači darivali goste koji su to znalački iskoristili. Moram reći kako se ključan detalj dogodio kada Pilj nije dobio drugi žuti karton i isključenje. Moji igrači jesu griješili, ali to ne znači da nas netko treba oštećivati i gurati u neravnopravan položaj', kaže trener Intera, a prenosi Dvoznak.com.

S obzirom da Istra niže neuspjehe, Inter je zadržao velikih sedam bodova prednosti nad pretposljednjom momčadi lige pa Toplak mirno može pripremati momčad za nadolazeće okršaje s Lokomotivom i Rijekom. Obrana Intera protiv Lokomotive bi trebala biti čvršća budući da se u konkurenciju za nastup nakon odrađene suspenzije vraća Ivan Čeliković.

  • +3
Inter Zaprešić - Osijek, 27. kolo HT Prva liga, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Nije naodmet spomenuti kako je Inter u devet utakmica odigranih u 2019. godini osvojio samo sedam bodova, ali i dalje relativno mirno može privoditi ovu turbulentnu sezonu kraju. Na svom je terenu Inter ove sezone samo tri puta pobijedio, uz dva remija i čak osam poraza.

Lokomotiva je nakon poraza od Rijeke stigla do vrijedne gostujuće pobjede nad Goricom kojom je Tomićeva momčad vratila četvrtu poziciju na tablici. Velika želja svih u klubu je plasman na europsku scenu, stoga je svaki bod Lokomotivi iznimno vrijedan, a posebno su vrijedni oni protiv direktnih rivala poput Gorice. Bolju igru od suparnika Lokomotiva je kapitalizirala krajem prvog poluvremena golom Radonjića, no u nastavku susreta Gorica je preuzela inicijativu. Nakon sat vremena igre domaćin je ostao s igračem manje zbog isključenja Miye, a Lokomotiva je brojčanu prednost iskoristila novim golom Radonjića u završnici utakmice.

Gostovanje u Zaprešiću najavio je Lokomotivin golgeter Radonjić.

  • +5
Gorica - Lokomotiva (27. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

'Oni su nažalost nesretno izgubili od Osijeka i sigurno će se sjetiti prošle naše utakmice u Zaprešiću koju su pobijedili. Inter je ozbiljna ekipa koja je dobro vođena, a treba uzeti u obzir da su trebali imati više bodova na kontu nego što to tablica pokazuje. Mislim da ćemo mi imati incijativu i da će se puno toga nas pitati, međutim ponavljam kako nikako ne smijemo podcijeniti Inter. Oni mogu svakog dobiti, ali i od svakoga izgubiti. Nama motiv više mora biti to što su nas pobijedili zadnji put u Zaprešiću', kazao je napadač Lokosa koji se s Hajdukom i Osijekom bore za mjesto koje vodi u Europsku ligu.

Radonjić je tijekom utakmice s Goricom dobio neugodan udarac, no biti će spreman za nastup protiv Intera.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE

Hrvatska 1. liga

Inter Zaprešić-Lokomotiva16:00
Gorica-Rijeka19:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb27224170
2.Rijeka27158453
3.Osijek27137746
4.Lokomotiva27128744
5.Hajduk271110643
6.Gorica271161039
7.Slaven Belupo274131025
8.Inter Zaprešić27731724
9.Istra 196127451817
10.Rudeš27242110

Sljedeće utakmice

7.4.Rudeš-Dinamo Zagreb
7.4.Hajduk-Osijek
8.4.Slaven Belupo-Istra 1961
12.4.Osijek-Rudeš
13.4.Rijeka-Inter Zaprešić