pisali su fifi

I oni su svjesni da se ništa neće promijeniti, ali napravili su jedino što su mogli kako bi eventualno ipak otputovali na SP u Katar

01.04.2022 u 10:59

Bionic
Reading

Alžirski nogometni savez žalio se FIFA-i tvrdeći da je loše suđenje na utakmici trećeg kola kvalifikacija za plasman na SP protiv Kameruna 'iskrivilo rezultat' te je zatražilo njeno ponavljanje.

Alžir se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru kao pobjednik skupine A. Alžirci su u prvom susretu pobijedili sa 1:0, dok su u drugom susretu Kamerunci slavili sa 2:1 i kvalificirali se na SP na temelju postignutih golova u gostima.

Karl Toko Ekambi zabio je pobjednički gol za Kamerun u utorak u četvrtoj minuti sudačke nadoknade produžetka (120'+4) u alžirskoj Blidi, ostavivši tako Alžir bez Mundijala.

Utakmicu je sudio gambijski glavni sudac Bakary Gassama, koji je poništio dva pogotka alžirskog reprezentativca Islama Slimanija, prvi u drugom poluvremenu, a drugi nakon završetka regularnog dijela nakon konzultacija s VAR-om, rekavši da je Slimani koristio ruku.

Predsjednik Alžirskog nogometnog saveza Sharaf-Eddin Amara podnio je ostavku zbog neuspjeha u kvalifikacijama za SP u Kataru. Alžirski nogometni savez sada traži da FIFA ponovi posljednju kvalifikacijsku utakmicu,ali za što ne postoji mogućnost jer će se ždrijeb skupina održati danas.

Iz Afrike su se na SP u Kataru plasirali Gana, Senegal, Tunis, Maroko i Kamerun.