FIS PREZADOVOLJAN

Hujara: Sljeme je sjajni biser svjetskog skijaškog kupa

17.07.2013 u 20:05

Bionic
Reading

Nakon redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu direktor FIS utrka Svjetskog kupa za skijaše Günter Hujara izrazio je zadovoljstvo i pohvale Organizacijskom odboru Vip Snow Queen Trophy slaloma za skijašice i skijaše

Posebno je istaknuo kako su utrke na Sljemenu postale nezaobilazne i klasične utrke Svjetskog kupa koje su već uvrštene u program FIS Svjetskog kupa do 2017. godine do kada su napravljeni kalendari. Hujara nije propustio spomenuti ni da su sljemenske utrke postale jedan od top događanja u alpskom skijanju sa samo 10-godišnjom tradicijom, što potvrđuje i činjenica da je Zagreb na sastanku udruženja tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa poznatog kao 'Club 5' u sklopu FIS kalendarske konferencije, koja je održana u Dubrovniku/Cavtatu u lipnju ove godine, primljen kao najmlađi član nakon samo devet godina organiziranja utrka.

Tako se od sada nalazi u društvu s Kitzbühelom, Schladmingom, Val Gardenom, Val d'Isere-om i ostalim tradicionalnim organizatorima utrka Svjetskog kupa.

Rekapitulacija posljednje utrke, u siječnju slijedi jubilej Snježne kraljice


Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je da je ponosan organizacijom utrka Vip Snow Queen Trophy od prve utrke održane 2005. godine. Sljedeće godine slavimo deset godina održavanja ženske utrke slaloma na Sljemen, a Snježna kraljica je u tom razdoblju postala kruna sportskih događanja u Gradu Zagrebu te uvelike doprinosi turističkoj ponudi i pozicioniranju Zagreba i Hrvatske na svjetskoj karti. Također, Bandić je rekao da se radi i na projektu nove gondole na vrh Sljemena te da se čeka izrada prostornog plana Parka prirode Medvednica nakon čega će grad Zagreb moći realizirati navedene projekte.

Direktor utrka Vip Snow Queen Trophy Vedran Pavlek napomenuo je da će se u nadolazećoj sezoni sljemenske utrke održati 4. siječnja (ženska) i 6. siječnja (muška). Ženska utrka će u 2014. godini biti dnevna utrka, nakon koje će se ponovno održati utrka legendi humanitarnog karaktera, dok će muška utrka biti noćna.