TUŽNA PRIČA

Hrvatski tenisači zaplakali u Vukovaru

13.11.2011 u 16:25

Bionic
Reading

Odigranom teniskom ekshibicijom u Sportskoj dvorani u Vukovaru proslavljeni hrvatski tenisači Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Marin Čilić i Ivan Dodig uključili su se u obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. godine, a prije toga su bili na Memorijalnom groblju u Vukovaru te na Ovčari

Hrvatski tenisači Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Marin Čilić i Ivan Dodig u nedjelju su slušali sat povijesti koji im je na Memorijalnom groblju u Vukovaru te na Ovčari priredio njihov domaćin, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Štoviše, Ivanišević i Ljubičić nisu skrivali suze slušajući dirljivu priču o najmlađoj žrtvi Vukovara, šestomjesečnom Ivanu Kljajiću, piše 24sata.hr

Naime, Sabo se tek nedavno upoznao s majkom poginule bebe Dragicom i čuo iz prve ruke detalje velike obiteljske tragedije.

'Dragica mi je ispričala da se njezin suprug Pavo upravo bio vratio s prve linije obrane grada i odmah je dotrčao u podrum zagrliti i poljubiti sinčića. Uzeo ga je u naručje i - granata je zatresla kuću. Maleni Ivan je odmah poginuo, a Dragica je svojeg supruga Pavu teško ranjenog odvezla u vukovarsku bolnicu. I nikad ga više nije vidjela! Njega su, nakon nekoliko dana, kad je pao Vukovar, pokupili iz bolnice i ubili. Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su tek 2004. godine u masovnoj grobnici u Lovasu', ispričao je.

Tenisači nisu ni pokušavali sakriti emocije. Ivan Ljubičić je u knjigu utisaka na Ovčari napisao

'Najveća moguća sućut hrabrim ljudima od 'teniske obitelji!'

Goran Ivanišević je, govoreći u ime svojih kolega i prijatelja, naglasio da 'dolazak u Vukovar mora postati obveza svakom učeniku'.

U pratnji gradonačelnika Sabe, Ivanišević, Ljubičić, Čilić i Dodig položili su vijence i upalili svijeće kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a svijeću su upalili i kod groba general bojnika Blage Zadre. Obišli su i Spomen dom Ovčara,te položili vijenac i zapalili svijeće kod masovne grobnice na Ovčari.

Spomenimo kako je pred prepunom dvoranom, Ljubičić u skraćenom meču pobijedio Dodiga, da bi potom komičarski raspoložen Ivanišević slavio protiv Čilića, na oduševljenje Vukovaraca, koji su pljeskom pozdravili svaki potez tenisača. Dominacija 'starijih' nastavila se i u meču parova u kojem su Ivanišević i Ljubičić bili bolji od Međugoraca Čilića i Dodiga.