NAKON SVJETSKE BRONCE

Hrvatski izbornik Ivica Tucak kod gradonačelnika i župana

07.08.2019 u 15:02

Bionic
Reading

Izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije Šibenčanina Ivicu Tucka nakon osvojene bronce na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji primili su u srijedu gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk

Čestitali su mu na još jednom velikom uspjehu kao najtrofejnijem hrvatskom izborniku.

'Zadovoljstvo je vratiti se u svoj grad i naići na topao prijem. Mislim da smo napravili veliki rezultat, iako mi je žao, kao i svima, što nismo išli do kraja. Bio sam uvjeren kao nikada do sada, na završnom turniru Svjetske lige u Beogradu gdje smo finalnu utakmicu protiv Srbije izgubili u nesretnom ambijentu, gdje je mnogo faktora utjecalo da ne pobijedimo da ćemo već tamo izvaditi vizu za Tokio. Taj sjajan niz igara koji smo tamo prikazali nastavljen je u Koreji i tim više mi je žao zbog polufinalne utakmice koja se, neki kažu, desi. Nažalost, u sportu kao izbornik moram promišljati na drugačiji način. U sportu nema nesretnog dana, on se desio zbog nečega. E, sad, jesmo li malo poletjeli prije te utakmice, iako sam pokušavao učiniti sve da nas vratim na zemlju, ili nismo dovoljno spremni dočekali utakmicu, to je pitanje za analize', kazao je Tucak.

Tucak se osvrnuo na polufinalnu utakmicu sa Španjolskom koju je Hrvatska, nažalost, izgubila.

'Nešto smo promašili, ja sebi zamjeram što nisam izazvao nekakav umjetni incident koji se nekad treba napraviti. Sve je bilo idealno, od igre, atmosfere u ekipi. Ušli smo u zamku, mada je teško naći objašnjenje kako smo upravo tu polufinalnu odigrali loše, iako je Španjolska odlična reprezentacija, ja vjerujem da bi ih u od deset utakmica koje smo imali dobili u osam minimalno. No što je tu je, uspjeli smo se izvući protiv Mađarske, iako je prije prvenstva predviđeno bilo finale nas i Mađarske, ali nije nam to pošlo za rukom. Odigrali smo jednu odličnu utakmicu, a tih 48 sati je možda bilo najtežih u mojoj sportskoj karijeri - dignuti te momke iz atmosfere, meni kao treneru i stručnom stožeru, najgore je kad si gore na nebu i onda padaš u neviđenu atmosferu. No, ti momci će nakon ovoga biti spremni za sve izazove. Hvala svima na čestitkama i vjerujem da ćemo se vidjeti ubrzo, dogodine, po povratku s Olimpijskih igara. Vrijedi nam izvaditi vizu za Tokio, vjerujem da ćemo to i učiniti. Da li već na Europskom prvenstvu u Budimpešti u siječnju ili dodatnim kvalifikacijama, pitanje je, ali hrvatska vaterpolska reprezentacija bit će na Olimpijskim igrama u Tokiju u najboljem izdanju', kazao je Tucak.

  • +4
Održan prijem za Ivicu Tucka, izbornika hrvatske vatrepolo reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

Uspješnom izborniku čestitao je i gradonačelnik Burić koji je kazao da su ova primanja toliko česta, da su postala rutina.

'Ovo je postalo rutina, rekao bih da možete unaprijed odrediti datum za prijem izbornika Tucka nakon europskih i svjetskih prvenstava jer nikad ne može biti manje od bronce. Ivica Tucak najtrofejniji je hrvatski vaterpolo izbornih, a raduje me što se priča preslikava na domaću scenu, jer je naš klub sve moćniji. Iskreno hvala za promociju grada na ovaj način u moje ime i ime građana čestitam na bronci. Kad bi imali pravo ponoviti utakmicu sa Španjolcima, siguran sam da bi rezultat bio drugačiji, a u borbi za broncu pokazali smo koliko smo snažna reprezentacija', kazao je gradonačelnik Željko Burić.

  • +12
Super finale FINA Svjetske lige, finale, Srbija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

I župan šibensko-kninski Goran Pauk pridružio se čestitkama.

'Pridružujem se čestitkama, mi smo sportski grad i županija, a iako smo navikli na uspjehe, ovo nas svaki put čini radosnim. Vaterpolo je naša tradicija sporta grada Šibenika i našeg bivšeg vaterpoliste i selektora koji ima fantastičan niz, ovo je 7. medalja u nizu na svjetskim prvenstvima i po meni, gledajući sa sportske strane ovo je bilo teže nego osvojiti zlato. Znate kako je u sportu, kad se dogodi što se nama dogodilo u polufinalu, trebaju strahoviti napori trenera i igrača. Tu je napravljen jedan vrhunski rezultat i napor. Ivica, iskrene čestitke s moje strane, još ćemo mi organizirati ovakvih primanja, s tim da smo se dogovorili kad je bronca onda u uredu gradonačelnika, kad je srebro u uredu župana, a kad je zlato u Gradskoj vijećnici primanje', našalio se Pauk.

Brončanom izborniku čestitali su i Tomislav Jukić ispred Vaterpolo kluba Solaris i Dario Kulušić, tajnik Saveza sportova Grada Šibenika.