Sp skupine III A

Hrvatske hokejašice nakon velike borbe ipak izgubile od Rumunjki

12.03.2024 u 23:02

Bionic
Reading

Hrvatska ženska reprezentacija u hokeju na ledu doživjela je poraz u 2. kolu Svjetskog prvenstva skupine III A, a u utakmici odigranoj u Admiral Ice Domeu u zagrebačkom naselju Utrine izabrana vrsta Rumunjske je slavila 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Edit Szekeres je dovela Rumunjke u vodstvo u 10. minuti. Pet minuta poslije izjednačujući gol za Hrvatsku postigla je Noa Matak. No, Rumunjke su samo 38 sekundi poslije ponovno došle do prednosti golom Aline Opree.

Jedini gol u drugoj trećini postigla je Julia Bende u 38. minuti pa je Rumunjska u zadnjih 20 minuta dvoboja ušla s dva gola prednosti.

Laura Vukelić je u 42. minuti postigla gol za smanjenje zaostatka na 2-3. Konačnih 4-2 postavila je u 48. minuti Edit Szekeres svojim drugim golom u ovom dvoboju, a tome je dodala i jednu asistenciju, čime je stekla status najbolje igračice na utakmici.

U ostalim utakmicama drugog kola Srbija je 3-1 pobijedila Bugarsku, a istim je rezultatom Ukrajina bila bolja od Litve.

Nakon dva kola Ukrajina i Rumunjska imaju maksimalnih šest bodova. Srbija je treća s tri boda, a Litva četvrta s dva. Hrvatska je na petom mjestu s jedim bodom, a bez ijednog boda je Bugarska.

Sutra je za hokejašice slobodan dan, a u četvrtak (19.30 sati) će reprezentacija Hrvatske igrati protiv Bugarske. Pobjeda u tom dvoboju najvjerojatnije donosi opstanak u ovoj diviziji.