uspomena na sp

Hrvatska pošta izdala marke s motivima hrvatske reprezentacije, prva ide Modriću

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 31.08.2018 13:08
  • Objavljeno 31.08.2018 u 13:08
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska pošta je u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom izdala prigodni blok maraka s motivom hrvatske nogometne reprezentacije koja je na SP-u u Rusiji osvojila srebrnu medalju...

Blok pod imenom 'Uspjeh Hrvatske na FIFA Svjetskom prvenstvu u nogometu Rusija 2018.' čine dvije marke, svaka nominalne vrijednosti 6,00 kuna, ukupne naklade 50.000 primjeraka. Autorica bloka je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, a autor fotografija je Drago Sopta.

'Moram priznati da već dugo nisam poslao pismo i koristio poštanske marke', kazao je sa smiješkom izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić koji je prisustvovao promociji, dok je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo dodao: 'Prvu markicu ćemo poslati Luki Modriću s čestitkom na nagradi za nogometaša godine u Europi u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).'

Dalić je naglasio kako je ovo sjajna ideja i gesta Hrvatske pošte i još jedna potvrda za veliki uspjeh koji je ostvarila hrvatska reprezentacija na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

'Zaista moramo biti sretni što smo doživjeli kao reprezentacija. Ove markice će biti jedna lijepa uspomena', kazao je Dalić naglasivši kako ga raduje što će prva markica biti poslana najboljem nogometašu Europe i svjetskog prvenstva Luki Modriću.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo je naglasio kako HP ima praksu izdavanja markica za izvanredne sportske uspjehe, a zadnja je bila 2011. za Ivicu Kostelića.

'Sada vraćamo taj trend i svaki veliki uspjeh hrvatskih sportaša potrudit ćemo se proslaviti s jednim izdanjem', kazao je Čulo i nastavio:

  • +12
  • +9

Predstavljanje poštanskih markica s motivom hrvatske nogometne reprezentacije

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Reprezentacija je u Rusija ostvarila fantastičan rezultat i mi smo ponosni što ovim markicama imamo priliku produžiti emocije i slavlje. Izbornik Dalić je je svojim ponašanjem i poniznošću zaslužio da se ovakav jedan događaj proslavi i da diljem svijeta možemo slati poštanske markice s likom hrvatske reprezentacije i tako podsjetiti cijeli svijet na ono što je Hrvatska napravila.'

Hrvatska reprezentacija je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto nakon što je u finalu izgubila od Francuske 4:2. Hrvatska je na turniru u Rusiji postala tek 13. finalist najveće svjetske nogometne predstave u povijesti i po broju stanovnika druga najmanja država u finalima. Samo je Urugvaj, dvostruki svjetski prvak 1930. i 1950. godine, imao manje stanovnika.