desetkovani smo

Dalić uoči Portugala i Španjolske u velikim problemima; sve više otkaza zbog ozljeda

31.08.2018 u 11:55

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se po prvi puta nakon osvojenog srebra na SP-u u Rusiji. No, izbornik Zlatko Dalić ima sve više poteškoća jer pitanje je koliko će uopće zdravih igrača imati na raspolaganju za prijateljsku utakmicu s Portugalom (6. rujna) te onu 1. kola UEFA Lige nacija sa Španjolskom (11. rujna)

Nakon SP-a u Rusiji od reprezentacije su se oprostili Danijel Subašić, Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić, zbog problema sa srcem neko vrijeme neće biti ni Ivana Strinića, Nikola Kalinić sam se 'otpisao' iz državne vrste, a zbog ozljeda su sada za ovo reprezentativno okupljanje upitni Ante Rebić, Dejan Lovren i Andrej Kramarić!

Gotovo cijela jedna startna postava sa SP-a u Rusiji neće biti na raspolaganju Daliću koji će dio reprezentativaca dočekati u ponedjeljak u Zagrebu, dok će im se ostali priključiti u resortu nedaleko od portugalskog Fara, u kojemu će se i pripremati za utakmicu s domaćinima.

Gotovo je sigurno da Ante Rebić neće igrati jer od završetka SP-a zbog nekoliko vezanih ozljeda nije odradio niti jedan ozbiljniji trening. Bilo bi neozbiljno od njega očekivati da se 'troši' u prijateljskom ogledu iako će se Rebić - barem je tako najavljeno - pojaviti na okupljanju u Portugalu.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dodatne brige izborniku Zlatku Daliću upriličili su Dejan Lovren i Andrej Kramarić. I njih su dvojica od SP-a i zasluženog odmora doslovno na poštedi u Liverpoolu i Hoffenheimu. No, nije to pošteda zbog 'dobrog vladanje' već zbog ozljeda. Klopp na Lovrena računa tek nakon reprezentativne stanke i bilo bi nepošteno forsirati ga, a Kramarić ima - barem tako u Hoffenheimu tvrde - ozbiljnih problema s koljenom. Istina, počeo je trenirati s momčadi, ali daleko je od natjecateljskog ritma...

Nadamo se samo kako je tu nedaćama s ozljedama kraj, Zlatko Dalić jednostavno nema previše 'manevarskog prostora', mora se 'krpati' s kadrom koji mu je na raspolaganju. Srećom, Portugalci će biti oslabljeni, Cristiano Ronaldo otkazao je dolazak na okupljanje, a pitanje je i u kojem će sastavu biti Španjolci.

Popis igrača za utakmice s Portugalom i Španjolskom:

Golmani: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Karlo Letica

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Borna Barišić, Antonio Milić

Vezni: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Ivan Santini, Marko Livaja, Duje Čop