ipak ide u francusku?

Dinamo je sve ponude za kapetana glatko odbijao, no sad je stigla ona prava

31.08.2018 u 10:32

Bionic
Reading

Kapetan Dinama Arijan Ademi (27) cijelog je ljeta bio na izlaznim vratima Maksimira. Ponude su stizale sa svih strana, najuporniji je bio francuski Lille, no 'modri' su sve pokušaje 'vrbovanja' Ademija bez previše razmišljanja odbijali...

Kako bi nagradili kapetana Arijana Ademija za iskazanu vjernost klubu, početkom kolovoza mu je ponuđen 'pojačani' petogodišnji ugovor. Ademi ga je i potpisao, kako i ne bi kad mu je jamčio plaću nešto veću od 500.000 eura na godinu. A Dinamo je pak na duže vrijeme osigurao najkritičnije mjesto u momčadi koja je bila u jeku borbe za plasman u Ligu prvaka.

No, problem je u tome što Lille niti u jednom trenutku nije odustajao. Licitacija je počela na samom startu prijelaznog roka kad je na stolu bilo 'samo' četiri milijuna eura. U Maksimiru se navodno nisu ni trznuli na tu ponudu ambicioznog francuskog prvoligaša. Tu se nekako u igru 'ubacio' i Bordeaux, no 'žirondinci' su se brzo 'ohladili'. Lille pak nije odustajao.

Ubrzo je stigla 'podebljana' ponuda, radilo se o nekih milijun i pol eura više, dakle oko pet i pol 'milja', ali ni to nije bilo dovoljno da u Maksimiru počnu razmišljati o prodaju Ademija. U datom trenutku je to bilo i logično jer su 'modri' i dalje bili u borbi za Ligu prvaka. Ali nakon posrtaja protiv Young Boysa situacija se promijenila, iako postoje velike ambicije u Europskoj ligi. No, važnija je zarada.

A ona bi mogla biti dobra jer Dinamo je još jednom odbio Lille koji je prije nekoliko dana poslao još jednu ponudu, od 6,5 milijuna eura. Ni to nije bilo dovoljno jer 'modri' za svog kapetana traže odštetu od 7,5 milijuna eura.

  • +16
Arijan Ademi Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Lille ima vremena danas (31. kolovoza) do ponoći. Francuzi su navodno spremni dati traženi novac, mladoj momčadi treba igrač Ademijeva kalibra koji bi ju zasigurno oplemenio i dao joj dodatnu sigurnost. S druge strane, Dinamo bi prodajom kapetana sjajno zaradio, ali u isto vrijeme izgubio najboljeg igrača, oslonac cijele momčadi, temelj oko kojeg je trener Nenad Bjelica gradio ovaj Dinamo. O ambicijama u Europskoj ligi da ne govorimo, vidjelo se koliko 'modrima' znači Ademi, posebice nakon što je zbog ozljede morao izaći u prvom poluvremenu utakmice s Young Boysima.

Francuze navodno njegova ozljeda ne brine, silno ga žele u svojim redovima i sada je samo na Ademiju i čelnicima kluba da se izjasne. Kapetanu bi ovo bila sjajna prilika da se okuša u jednoj od 'liga petice', ali bi i osigurao egzistenciju jer mu je ponuđen nekoliko puta veći ugovor od onog kojeg ima trenutno u Dinamu.