BILO BI ZAISTA LAKŠE

Hrvatska ne ovisi samo o sebi, treba joj jedno veliko iznenađenje...

10.11.2017 u 21:37

Bionic
Reading

Hrvatska je korak od Svjetskog prvenstva, a u ždrijebu bi trebala biti smještena u treću jakosnu skupinu. Osim ako se ne dogodi barem jedno iznenađenje...

Hrvatski nogometaši obavili su pola posla, u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija na Maksimiru su svladali Grčku 4:1, a nitko ni ne sumnja da će tu prednost obraniti u Pireju te tako izboriti nastup na najvažnijem sportskom događaju u 2018.

Pod pretpostavkom da se u Grčkoj ne dogodi čudo i Hrvatska čekira karte za Rusiju tada ćemo s nestrpljenjem iščekivati ždrijeb u Moskvi koji je na rasporedu 1. prosinca.

Za razliku od prijašnjih ždrijebova sada se jakosne skupine određuju po Fifinoj ljestvici, a po tome bi naša reprezentacija bila u drugom ili trećem jakosnom 'šeširu'.

Naravno, Hrvatska bi izvukla lakše suparnike ako je u drugoj jakosnoj skupini, ali da bi tamo završila ne ovisi samo o sebi.

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

Naime, zasad su naši prvi ispod crte, a da bi iz treće skočili u drugu u dodatnim kvalifikacijama moraju kiksati Švicarska, Italija ili Peru.

Švicarci teško da će ostati bez SP-a jer su u gostima u prvom susretu srušili Sjevernu irsku (1:0), Peru je apsolutni favorit protiv Novog Zelanda, a zasad u prilog ide Hrvatskoj to što je Švedska slavila u prvom susretu protiv Italije 1:0, ali uzvrat je na Apeninskom poluotoku.

U postu ispod možete vidjeti jakosne skupine za ždrijeb ukoliko u dodatnim kvalifikacijama prođu po rejtingu sve najjače reprezentacije.

Jasno je da ako Hrvatska ostane u trećem 'potu' da može završiti u skupini smrti, recimo iz prvog 'pota' Brazil, Njemačka ili Argentina, a iz drugog Španjolska ili Engleska...