BITI ILI NE BITI

Hrvatska javnost im više ne vjeruje; izbornik Gračan najavio ključan dvoboj, ali suočen je s teškim problemima

20.06.2019 u 16:09

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine Nenad Gračan najavio je utakmicu s Francuskom u Skupini C Europskog prvenstva (petak, 21 sat)

Hrvatska je u prvom kolu stradala protiv Rumunjske 4:1 i više nema popravka. Gračanovi izabranici moraju se iskupiti za blijedu predstavu i pokušati iznenaditi vršnjake iz Francuske koji su u u svojoj prvoj utakmici protiv Engleza upisali tri boda.

No teški problemi s ozljedama smanjuju šanse za našu nacionalnu vrstu.

'Josip Brekalo i Filip Benković neće biti u kadru za Francuze. Nadamo se da Brekala možda možemo vratiti za Engleze, otklonili smo sumnje oko težine ozljede. No, imamo i druge motivirane igrače, najvažnije je da budemo disciplinirani i homogeni, da shvatimo da talent nije dovoljan već da treba i čvrstine. Tek onda kvaliteta može doći do izražaja', rekao je Gračan, a prenosi službena stranica HNS-a.

  • +3
Prijateljska utakmica U-21: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Ni Francuzi nisu kompletni, ali...

'Žao mi je što se Jonathan Bamba ozbiljno ozlijedio i što je za njega prvenstvo završeno. Kao igrač, i ja sam se slično ozlijedio i želim mu što brži oporavak. No, Francuzi imaju zaista široku bazu igrača i nama je najvažnije usredotočiti se na njihovu igru. Sigurno će ga zamijeniti netko sličnih karakteristika, imaju sjajne pojedince.'

  • +8
Nenad Gračan Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Može li Hrvatska iznenaditi?

'U dvoboju s Engleskom vidjeli smo dobru Francusku, ali smo vidjeli i da se možemo nositi s njihovom kvalitetom. Moramo im biti blizu u bloku, zatvarati im koridore i bočne pozicije, gdje su najopasniji. Sa sličnom su momčadi nastupili u našoj međusobnoj prijateljskoj utakmici i dobro ih poznajemo. Ipak, svaka utakmica nosi nešto svoje.'