uoči eura

Hrvatska dogovorila prvu pripremnu utakmicu; s njima smo igrali već osam puta

28.12.2023 u 11:29

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor s Nogometnim savezom Makedonije (FFM) o odigravanju prijateljske utakmice između Hrvatske i Sjeverne Makedonije

Hrvatska reprezentacija odmjerit će snage sa Sjevernom Makedonijom 3. lipnja na stadionu HNK Rijeka na riječkoj Rujevici. Bit će to deveti međusobni ogled Hrvatske i Sjeverne Makedonije, a do sada su 'vatreni' upisali pet pobjeda, uz dva neriješena susreta i jednu pobjedu Makedonaca.

'Zahvaljujem kolegi predsjedniku Muamedu Sejdiniju i prijateljima iz Nogometnog saveza Makedonije na ugodnoj komunikaciji i postignutom dogovoru oko odigravanja ove prijateljske utakmice koja se odlično uklapa u planove naše reprezentacije uoči Eura. Sjeverna Makedonija je u kvalifikacijama pokazala da je neugodan suparnik i za najjače reprezentacije, pa će i hrvatskoj reprezentaciji biti ozbiljan test uoči završnog dijela priprema za EURO, a gledatelji na Rujevici moći će uživati u zanimljivoj i kvalitetnoj utakmici', poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza.

'Vatreni' će pripreme za EURO 2024. imati upravo u Rijeci, a nakon susreta protiv Sjeverne Makedonije odigrat će još jednu prijateljsku utakmicu neposredno prije odlaska u bazni kamp u Neuruppinu.

'Sjeverna Makedonija je odličan protivnik za nas u toj prvoj fazi priprema za Euro. Radi se o reprezentaciji koja je ove jeseni kod kuće remizirala s Italijom i Engleskom, što pokazuje da nas čeka pravi ispit kroz koji ćemo saznati gdje se u tom trenutku nalazimo i na čemu još trebamo raditi uoči odlaska u Njemačku. S obzirom na pripreme u Rijeci, željeli smo igrati na Rujevici kako bismo izbjegli dodatno putovanje pa ovaj dogovor ispunjava sve što smo željeli od te prve lipanjske utakmice', izjavio je izbornik Zlatko Dalić za stranice HNS-a.

Hrvatsku prije Eura očekuju i dva prijateljska ogleda u ožujku, a imena protivnika bit će objavljena naknadno. Podsjećamo, Hrvatska je na Euru smještena u skupinu B sa Španjolskom, Albanijom i Italijom.