nije mu svejedno...

Novak Đoković nakon poraza otkrio što zapravo misli o velikom protivniku

28.12.2023 u 06:07

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković u revijalnom je meču u Saudijskoj Arabiji izgubio 4:6, 6:4, 6:4 mladog Španjolca Carlosa Alcaraza. Srbin je nakon poraza otvoreno progovorio o svom vjerojatno najvećem protivniku u sezoni koja dolazi

Carlos Alcaraz je u sjajnom meču preokretom stigao do pobjede protiv Novaka Đokovića. Njihov je međusobni omjer sad 3:3 iako ovaj meč neće ući u službene statistike jer je bio revijalan. Svaki je od tenisača dobio po milijun eura da se ukaže u Rijadu i da odigra ovaj toliko očekivani okršaj.

Nakon meča je Novak Đoković smogao snage te se osvrnuo na mladog Španjolca koji će mu u novoj sezoni koja tek što nije počela biti najozbiljniji protivnik.

'Gledao sam ga na internetu, gledao sam njegove mečeve kad je imao 12 godina i kad je već osvajao turnire. Impresivno je što je uspio napraviti u tako mladoj dobi', kazao je Đoković o Alcarazu te nastavio:

'Ponizan je i dobar dečko, njegova obitelj i otac gaje prave vrijednosti, lijepo je što ga imamo u našem sportu. Jedan je od lidera i nosit će ga u idućih 10-15 godina. Tenis je u dobrim rukama. Siguran sam da ćemo vidjeti puno od njega i kako osvaja velike turnire.'

Iskustvo je na Đokovićevoj strani, ali Alcaraz je definitivno budućnost tenisa. Jasno je to Srbinu...

'Mislim da je jako dobro što imamo još jedno veliko rivalstvo u tenisu. Alcaraz je najmlađi broj 1 u povijesti našeg sporta. Ima samo 20 godina, ali već je osvojio Grand Slamove i velike naslove. Zaista je impresivno što je već postigao. Pritom je skroman, vrijedan i ozbiljan...', nabrajao je Đoković koji ipak još nema namjeru samo tako odustati i predati se:

'Drago mi je što sam dio ove ere, vjerujem da još mogu pokazati, ne odustajem!'

Za kraj se Đoković dotakao i povratka Rafe Nadala koji je zbog operacije kuka propustio gotovo cijelu prošlu sezonu.

'Sjajna je vijest što se Nadal vraća. On je legenda ovog sporta. Želimo ga gledati što više, bilo bi sjajno da i ja i Carlos igramo protiv njega što više. Rafa je u proteklih 20 godina obilježio tenis, kao i Federer, Murray… Tenis je porastao u ovom stoljeću, drago mi je što sam dio te ere, vjerujem da mogu još puno toga pokazati, jer ja se ne predajem!', zaključio je Đoković.

I Carlos Alcaraz je imao što za reći o Đokoviću...

'Nevjerojatno je dijeliti teren s njim na ovakvim događajima, na službenim turnirima, svugdje. Pažljivo sam ga pratio, odrastao gledajući ga na velikim turnirima i sanjao da budem u poziciji igrati protiv njega. Sretan sam što to mogu i nadam se da ću moći nastaviti dalje. Puno sam puta rekao da izgleda kao da mu je 20, još ćemo se susretati. Pravi je prvak', kazao je Carlos Alcaraz.