Dalić ne treba više tražiti

Hrvat potpisao novi ugovor s europskim velikanom i dobio pohvale legende: 'On je miljenik navijača i ima ogromno povjerenje u klubu'

18.10.2019 u 18:35

Bionic
Reading

Nikola Katić nameće se kao najlogičnije rješenje za utakmicu sa Slovačkom

Hrvatska nogometna reprezentacija ima velikih problema sa stoperima uoči zadnje kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. godine. Vatreni će na Rujevici 16. studenog dočekati Slovačku, a Zlatko Dalić neće moći računati na suspendirane Domagoja Vidu i Dejana Lovrena.

Izbornik će tako morati pronaći neko novo rješenje. Dino Perić iz Dinama igra u sjajnoj formi i nameće se kao logičan izbor, a društvo u zadnjem redu mogao bi mu praviti bivši stoper Slaven Belupa Nikola Katić koji još nije dobio priliku u službenoj utakmici za Hrvatsku.

Katić je rođen u BiH pa može igrati i za njihovu reprezentaciju. 23-godišnjak je prošle godine potpisao za Glasgow Rangers s kojim je sada potpisao i novi ugovor koji vrijedi do 2023. godine. Osim što je ugovor pokazatelj koliko mu trener Steven Gerrard vjeruje, nekadašnji kapetan Liverpoola je i pohvalio mladog Hrvata.

'Poruka Katiću je da mu je ovo novi početak. Mora se resetirati i pokušati igrati stalno na toj razini jer je postao ljubimac navijača. Ima ogromno poštovanje i mene i mog stručnog stožera. On je igrač za kojeg smo učinili sve da se razvije, a to ćemo nastaviti i dalje' poručio je Gerrard koji je tako možda i riješio Dalićevu dilemu.

Katić je debitirao za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici s Meksikom 2017. godine, ali dok ne upiše službeni nastup smije odabrati i BiH.