URUGVAJAC 'PUKAO'

Hoće li sada ostati? Suze i slomljeno srce Luisa Suareza

06.05.2014 u 07:07

Bionic
Reading

Prije samo devet dana Liverpool se činio kao momčad koja juriša prema naslovu prvaka kojega željno iščekuju doslovno desetljećima. No, uslijedila su dva šoka koja su naočigled javnosti slomila najboljeg igrača Premiershipa Luisa Suareza

Iza urugvajskog napadača je klupska sezona kakva se u povijesti nogometa nije vidjela često. Tijekom ljeta je dao sve što je mogao da napusti Anfield, no tada je kroz bezbrojne razgovore s trenerom Rodgersom i kapetanom Gerrardom odlučio ostati i - rehabilitirati se iz igrača koji je kotirao kao jedna od najvećih budala u svjetskom nogometu prema posve staloženom igraču koji svu svoju energiju usmjerava u uspjeh svoje momčadi.

Zabijao je gol za golom, izbacio nepoštovanje prema protivnicima iz mentalnog sklopa, pokupio sve raspoložive individualne nagrade Premiershipa i vukao redse prema kraju 24 godina duge suše. No, tada je došao remi s Chelseajem, a večeras i remi s Crystal Palaceom nakon što su do 79. minute vodili sa 3:0... Nakon isteka ludog dvoboja u Londonu igrači Liverpoola zabili su glave u ruke i ostali nepomični. Ipak, najviše je patio Luis Suarez. Prilazili su mu domaći igrači i pokušali ga utješiti, ali s dresom preko lica tresao se od plača i tako napustio travnjak.


Steven Gerrard, koji je nekako uspio zaustaviti suze, hodao je kraj njega poput osiguranja i micao kamermane koji su dolazili (pre)blizu. Luisu su potonule sve lađe. Nema sumnje da ga čeka frenetična podrška iduće nedjelje na Anfieldu, jer odluka o njegovom ostanku ili prodaji obilježit će kratkoročne ambicije giganta s Anfielda.

Ako Suarez ode, pa makar klub zaradio i spomenutih više od 100 milijuna eura, iduće sezone Liverpool će teško biti konkurentan za europski i engleski naslov. Rodgers će imati dovoljno novca za kupovati nove mladiće i graditi momčad za budućnost, ali bez Suareza na kratke će staze vjerojatno biti nekonkurentan. Ako pak ostane, i trener pojača konkurenciju u momčadi, sve je moguće...