AUKCIJA DRESOVA

HNK Gorica i Vatreni pokrenuli humanitarnu akciju za malog Nou: Molim vas da mi pomognete

14.04.2022 u 13:10

Bionic
Reading

Humanitarna akcija 'HNK Gorica i Vatreni za Nou' se provodi na službenoj Facebook stranici u danima pred nama. Počevši od srijede na aukciji su četiri dresa hrvatskih reprezentativaca te jedan poseban dres HNK Gorice

Kompletan prihod od svih pet aukcija ići će za troškove liječenja malenog Noe Kokanovića. Na stranici 'Noa i borba s dijagnozama' njegov slučaj opisan je ovako, u prvom licu:

'Zovem se Noa Kokanović, rođen sam 5. siječnja 2021. kao zdravo dijete u terminu. Šesti dan života dobio sam sepsu i meningitis uzrokovan bakterijom. Tijekom pregleda otkrili su mi šum na srcu, žuticu i adeno virus te sam proveo tri tjedna na intenzivnoj.

Otpušten sam kući, no bolest mi se vratila osmi dan i tu počinje moja borba za život po drugi puta.

Jedini sam u Hrvatskoj, a peti u svijetu s recidivima meningitisa istim uzročnikom.

Istu noć su me reanimirali i stavili na respirator jer nisam mogao disati sam, dobio sam hidrocefalus i epilepsiju, liječnici nisu mogli zaustaviti napadaje te su me stavili u induciranu komu i imao sam jako male šanse da preživim. Komore u glavi su mi bile 49.5 te sam zbog toga dobivao 600 grama u danu.

Postavljena mi je vanjska drenaža koja nije smanjila pritisak u glavi.

9. ožujka sam operiran i postavljena mi je VP drenaža (ugradnja pumpice u glavu), a 6. travnja završavam na Hitnoj, gdje se jasno vidi da su komore i dalje iste. Kako drenaža nije funkcionirala, 18. travnja ponovno sam operiran, izvađena je pumpica i postavljena druga, s tlakom.

Oporavljam se i obavljam preglede na kojima saznajem da sam slijep, da imam oštećenje lijevog slušnog kanala, poremećaj senzorike, motorike i epilepsiju te krećem na terapije.

8. prosinca opet plačem i izvijam se, vrh pumpice mi se upiknuo u mozak. Ponovno se vraćam na hitnu nakon šest sati neutješnog plača, a dva dana poslije sam opet operiran. Kompletan VP sustav je izvađen, bušena je lubanja s druge strane te stavljena nova VP drenaža. Umoran i izmučen, s kilom manje, otpušten sam kući.

Ponovno krećem na preglede i terapije.

Dragi ljudi moja majka Marija (Mama Kokanović) dušu je ostavila po bolnicama, vukla doktore za rukav i bila uporna u tome da ozdravim i da moje stanje shvate ozbiljno. Slala je papire na sto strana, bolnicu po bolnicu prolazila sa mnom, ali pomaka nije bilo.

Pronašla je spas u klinici 'Acibadem' u Turskoj te prikuplja novac za moje liječenje. Odgovor iz Turske je bio pozitivan i ja vas molim da nam pomognete da ozdravim.

Svaka kuna je dobrodošla jer liječenje će trajati i zahtjevati puno novaca. Otvorili smo račune u PBZ banci na moje ime i ja vas molim da mi pomognete...

Vaš junak Noa'

Tekući račun u kunama

HR6123400093235801858

Devizni račun

HR1723400093235801874

Swift kod za uplate iz inozemstva

PBZGHR2X