nba doigravanje

Harden u produžetku poveo Houston do pobjede protiv Golden Statea

05.05.2019 u 09:59

Bionic
Reading

Košarkaši Houstona svladali su Golden State sa 126-121 u produžetku treće utakmice konferencijskog polufinala odigrane u njihovom Toyota Centeru i na taj način smanjili vodstvo aktualnih NBA prvaka na 2-1 u seriji na četiri pobjede.

Strijelce domaće momčadi predvodio je James Harden sa 41 košem, devet skokova i šest asistencija, dok je Eric Gordon ubacio 30 poena. Chris Paul je postigao 14 koševa uz osam skokova i sedam asistencija, a Clint Capela je završio dvoboj sa 13 poena i 11 skokova. Houston je imao 20 skokova više od gostiju koje je sa 46 koševa predvodio Kevin Durant. Draymond Green je ostvario još jedan 'triple-double' sa 19 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Zakazao je Stephen Curry koji je za 17 koševa šutirao 7/23 iz igre.

  • +7
James Harden - ilustracije (jameshardenillustrated.com) Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Houston će biti domaćin i u četvrtoj utakmici koja je na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak (3.30 sati) po srednjoeuropskom vremenu.

'Da smo pobijedili, bila bi to 'ukradena' pobjeda. Houston je bio bolji i zaslužio pobjedu. Bili su agresivniji, nadskakali su nas, igrali su kao momčad kojoj je to bila utakmica 'biti ili ne biti'. Mi smo se doveli u poziciju za pobjedu, postigli smo dovoljno koševa, ali moramo igrati s više energije u obrani', objektivan je bio trener Golden Statea komentirajući igru i poraz svoje momčadi.

Osim na početku prve četvrtine u kojoj obrana Rocketsa nije imala rješenje za igru Warriorsa pa su prvaci u šest i pol minuta stvorili devet koševa prednosti, domaća momčad je defenzivno odigrala najbolju utakmicu u seriji. Napadački je Eric Gordon povukao u prvom poluvremenu, u kojem je ubacio 20 od 30 koševa, a u drugom dijelu i produžetku prva opcija bio je James Harden. Najbolji igrač Rocketsa je u tom razdoblju postigao 28 od 41 poena, a ključnom se pokazala trica za 124-118 u produžetku, nakon koje je još imao i polaganje za konačnih 126-121. Iako je njegovo lijeva bjeloočnica bila potpuno crvena od udarca s prošlog dvoboja, Harden je odigrao najbolju utakmicu u seriji.

'Dobro sam', kratko je prokomentirao svoje stanje.

'On je fenomenalan, ali za njegove standarde, u Hardenovom svijetu, ovo je bila samo dobra utakmica. Može se uzdići na još višu razinu', izjavio je trener Houstona MIke D'Antoni koji je uz učinak svojih glavnih igrača istaknuo i veliki doprinos P. J. Tuckera.

'Harden, Paul i Gordon su nam donijeli pobjedu, ali Tucker je spriječio da izgubimo', rekao je D'Antoni za igrača koji je u produžetku ubacio četiri od svojih sedam koševa te ugrabio 12 skokova uz tri asistencije.

Pobjedi Houstona doprinijela je i mizerna večer Stepha Curryja koja je začinjena na kraju produžetka, kad je potpuno sam promašio zakucavanje, nakon čega su se Warriorsi predali i pustili da vrijeme iscuri.

Klay Thompson je ubacio 16 koševa, ali i on je loše šutirao (6/16), dok je značajan doprinos dao Andre Iguodala sa 16 poena, gađajući trice 3/4 i ubacivši više dalekometnih šutova od Thompsona i Curryja.