NBA PLAY-OFF

Najbolji centar svijeta uništio Toronto; Kamerunac Embiid vodio Philadelphiju do važne pobjede

03.05.2019 u 10:07

Bionic
Reading

Košarkaši Philadelphia 76ersa pobijedili su Toronto Raptors sa 116:95 i poveli sa 2-1 u seriji na četiri u pobjede u polufinalu Istočne konferencije NBA lige.

Nakon što je Toronto slavio u prvom susretu, Sixersi su uzvratili s dvije pobjede u nizu i sada će u nedjelju na svom parketu imati priliku napraviti još jedan korak bliže finalu Istoka.

Philadelphiju je do pobjede predvodio sjajni Kamerunac Joel Embiid koji je za svega 28 minuta ubacio 33 koša uz 10 skokova, pet blokada i tri asistencije te je tako još jednom dokazao kako s pravom nosi epitet naboljeg centra svijeta.

Jimmy Butler je ubacio 22 koša uz devet skokova i devet asistencija, JJ Redick je dodao 15, a Tobias Harris 13 koševa.

"Nisam želio forsirati, gađao sam kada sam imao dobru poziciju. Ako nisam bio u dobroj poziciji, loptu sam jednostavno dodao suigraču," kazao je Embiid.

Domaćin je do poluvremena napravio 11 koševa viška, Toronto je u trećoj dionici smanjio zaostatak i tako produžio nadu u preokret, no Sixersi su zadnju dionicu dobili sa 13 koševa razlike (27-14) i tako razriješili sve dvojbe.

"Odigrali smo odlično u napadu, dečki su bili raspoloženi i imali smo brojne opcije. Sjajna je vijest kada znaš da možeš zabiti na više načina," kazao je trener Sixersa Brett Brown.

U suparničkim redovima najefikasniji je bio Kawhi Leonard sa 33 koša, Pascal Siakam je dodao 20, a Danny Green 13 koševa.

"Nadigrani smo u svim segmentima igre. Sixersi su imali bolju energiju, bolje su stajali na parketu, imali su bolji šut i više skokova. Morat ćemo u zaigrati daleko bolje," kazao je trener Raptorsa Nick Nurse.

Video sažetak utakmice pogledajte OVDJE.