borba za opstanak

Hajdukov zaboravljeni dijamant očajnički pokušava spasiti karijeru

08.03.2018 u 13:20

Bionic
Reading

Ante Vukušić već šest godina pokušava probuditi svoju nogometnu karijeru, a nakon nove neuspješne epizode u ruskom Tosnu ovih je dana potpisao za poljskog drugoligaša Olimpiju Grudziadz...

Kada je zabio pobjednički gol Anderlechtu u posljednjim sekundama utakmice Europske lige 2010. prozvan je 'sinjskim dijamantom' i malotko je vjerovao da će mu karijera krenuti nizbrdo odlaskom iz Splita, no Anti Vukušiću upravo to se dogodilo.

  • +11
Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, HNK Hajduk - NK Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prodan je u Pescaru 2012. godine za 3.8 milijuna eura u kojoj se nije naigrao, a tek nešto bolje je bilo u Beverenu, Lausannei i Fürthu, no nedovoljno za prolaznu ocjenu.

Vukušić je prošle godine pokušao oživjeti svoju karijeru u ruskom Tosnu, ali tamo nije dobio priliku pokazati se pa je ove zime napustio klub i potražio novu priliku. Dobio ju je ovih dana u poljskom drugoligašu Olimpiji Gurdziadz.

Riječ je o klubu koji se bori za opstanak u drugom razredu poljskog nogometa, a ako ni tamo ne uspije, Ante će teško više ikad igrati u nekom ozbiljnom klubu.

U nekoliko navrata bilo je glasina o njegovom povratku u Hajduk, ali morat će značajno podići formu kako bi se takav scenarij ostvario...

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube