sjajan posao 'bilih'

Hajduk za 300.000 eura prodao napadača koji nije zabio niti jedan gol u Hrvatski Telekom Prvoj ligi

11.06.2019 u 15:13

Bionic
Reading

Na Poljudu već sada mogu otvoriti šampanjac. Odradio je Hajduk prvi izlazni transfer ovog ljeta, a ako je suditi prema obavljenom poslu ovo bi mogao biti vrlo produktivan prijelazni rok u kojemu će 'bili' napuniti klupsku blagajnu

Mladi napadač Hajduka Franko Kovačević (19) nije se uspio nametnuti treneru 'bilih' Siniši Oreščaninu te je prošle zime poslan na posudbu u Rudeš.

Kovačević je do zime za Hajduk odigrao samo 11 utakmica (šest prvenstvenih i četiri u Kupu), a još krajem kolovoza 2017. godine dobio je i pet minuta na utakmici kvalifikacija za Europsku ligu koju su 'bili' na Poljudu igrali protiv Evertona (1:1), ali niti jednom u dresu Hajduka nije uspio zabiti.

Stoga je poslan na posudbu u Rudeš za koji je u ovoj proljetnoj polusezoni odigrao 13 utakmica. Nije Kovačević zabio ni u novom dresu, a njegova je momčad ispala iz Hrvatski Telekom Prve lige. No, čini se kako je zadovoljio čelnike novog drugoligaša te je Rudeš odlučio aktivirati otkupnu klauzulu te je za 300.000 eura kupio mladog napadača!

  • +3
HT Prva liga, 25. kolo: Hajduk - Istra Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Za sada je za sve ovaj potez Rudeša pomalo dvojben, ali priča oko Franka Kovačevića ima i 'drugu stranu'. Naime, za njega su se još prošle sezone interesirali neki klubovi iz Italije, među njima Parma, Sassuolo i Genoa. Bio je Kovačević u nekim kombinacijama i za prelazak u Lokomotivu, no sad se čini kako bi ga Rudeš ipak do kraja prijelaznog roka mogao dalje 'preprodati'. Navodno je Parma i dalje 'u igri', spominje se ponuda od čak 600.000 eura, te bi Rudeš na napadaču koji nije zabio niti jedan gol u Hrvatski Telekom Prvoj ligi mogao zaraditi lijep novac. 

Sada se ulaganje od 300.000 eura za otkup Kovačevića od Hajduka uopće ne čini kao loša investicija...