RADNO NA POLJUDU

Hajduk besplatno doveo igrača vrijednog 2,2 milijuna eura: Očekujem da ću se boriti za trofeje

26.01.2023 u 21:59

Bionic
Reading

Marokanav Yassine Benrahou (24) potpisao je za Hajduk i to bez odštete, a predstavljen je kao gost na Hajdukovom Tik Toku

Ofenzivni veznjak koji dolazi Nimesa prema Transfermarktu vrijedi 2.2 milijuna eura, ali mu ugovor s Fracuzima završava na ljeto, pa ga Hajduk dovodi besplatno. Nimes će dobiti postotak od transfera u treći klub. Nosit će broj 11, a ugovor je potpisao do 2026. godine.

'Bio je ovo dugačak dan, umoran sam i sretan. Drago mi je da sam stigao u ovaj klub. Očekujem da ću se s Hajdukom boriti za naslov prvaka Hrvatske i za Kup', rekao je Benrahou.

Za Nimes je posljednje dvije sezone odigrao 80 utakmica u kojima je zabio 14 golova uz još 13 asistencija. No, Marokanac rođen u Francuskoj ove je sezone sakupio samo devet utakmica u kojima je uspio upisati tek jednu jedinu asistenciju.

Naime, ovaj je ofenzivni veznjak imao velikih problema s ozljedom prepona i to je razlog loše statistike i male minutaže, a uz sve to mu u lipnju završava ugovor s Nimesom koji ga pod svaku cijenu želi prodati ove zime.

Benrahou je ponikao u omladinskoj školi AS Bondy (u čijim je redovima bio i Kylian Mbappe!), pokušao se nametnuti u PSG-u, no na kraju je završio u Bordeauxu gdje je prošao sve mlade selekcije kluba. Za seniorsku momčad 'žirondinaca' je odigrao 10 utakmica u prvoj ligi nakon čega je 2020. godine za milijun i pol eura prodan Nimesu.