EVO kako izgleda

Tomašević otkrio sve o gradnji stadiona u Kranjčevićevoj i Maksimiru

26.05.2023 u 11:37

Bionic
Reading

Godinama se govori o izgradnji novog Dinamovog stadiona, a poznato je kako će se prije toga proširiti i urediti tj. nadograditi stadion u Kranjčevićevoj ulici. Sve je to potvrdio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

U razgovoru za RTL Direkt zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je ono o čemu se govori od prosinca prošle godine. Naime, tada je Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika, najavio da u 2023. godini kreće gradnja nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, što je preduvjet da se 2024. može srušiti postojeći i početi graditi novi stadion u Maksimiru.

>> [FOTO/VIDEO] Evo kako bi trebao izgledati rekonstruirani stadion u Kranjčevićevoj

'Vode se razgovori s Vladom i sa Zagrebačkom nadbiskupijom. U završnoj su fazi da se riješi imovinsko-pravno pitanje. Mi paralelno s tim pripremamo urbanistički natječaj, vjerujem da će do kraja godine krenuti i proširenje Kranjčevićeve jer ćemo tri puta povećati kapacitet tog stadiona da bi on bio zamjenski kad se Maksimir bude gradio', kazao je Tomašević.

Od prije je poznato, kad je Luka Korlaet govorio o stadionu, kako je projekt novog stadiona u Kranjčevićevoj gotov te kako bi u sufinanciranju trebali sudjelovati osim Grada Zagreba još HNS s UEFA-om.

Naime, po pravilima UEFA-e stadion treba imati najmanje 8000 mjesta za gledatelje, a novi projekt dopušta da ih ima i 12.000. Dakle, kapacitet stadiona u središtu Zagreba povećao bi se tri puta. Vizuale novog stadiona koje je predstavo Grad možete vidjeti u FOTO galeriji.

No, za taj veći stadion u planu su – osim tribina sa zelenilom koje okružuje sjevernu i južnu stranu u planu dodatne tribine na sjeveru i jugu.

Gradnja novog stadiona trebala bi započeti u drugoj polovici ove godine – kao što je potvrdio Tomašević - i završiti u roku od godinu dana. No, ono što još uvijek nije javno komunicirano je ukupna cijena rekonstrukcije.

Novi stadion Kranjćevićeva Izvor: Društvene mreže / Autor: Grad Zagreb