pusta obećanja ili?

Predsjednik Dinama otkrio detalje izgradnje novog Maksimira: To je dugoročan posao...

27.04.2023 u 06:29

Bionic
Reading

Ponovno se, po tko zna koji put, aktualizirala izgradnja novog Maksimira, a o tom je projektu sad otvoreno progovorio i predsjednik Dinama Mirko Barišić. No, svi se pitaju jesu li to i dalje pusta obećanja ili će se napokon nešto pokrenuti

Maksimirsko ruglo, stadion koji je nakon potresa u Zagrebu praktički neupotrebljiv i potencijalno opasan za posjetitelje, napokon bi trebao otići u povijest. No, tih i takvih obećanja o izgradnji novog Maksimira svi smo se naslušali u posljednjih tridesetak godina, pa je razumljivo da svaki novi 'ispad' u tom smjeru gotovo nitko više niti ne shvaća ozbiljno.

Ali, nešto se proteklih mjeseci ipak 'pokrenulo' jer svoj je 'mig' dao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, a u cijelu se priču - za sada tek s obećanjem o financijskoj pomoći - uključio i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Konkretnih informacija, onih službenih, do sada nije niti nije bilo, a sad je predsjednik Dinama Mirko Barišić prvi put progovorio o novom Maksimiru.

'Definitivno se ide u gradnju stadiona, Dinamo je nositelj te priče, uz pomoć Grada Zagreba i države. Za sve detalje imamo vremena, ali formirat će se radna grupa i sve će krenuti u svibnju ili lipnju. Tu su sada neke administrativne prepreke, ali i to je već riješeno, samo sve treba pravno potvrdili kako bismo s puno žara prionuli poslu', kazao je Barišić i dodao:

'Gradnja stadiona je dugoročan posao, prvo treba nešto rušiti pa graditi, ali sve bi moglo biti gotovo za tri, četiri godine.'

OK, živi bili pa vidjeli. Jer obećanja smo se do sada naslušali i previše. Pa, se ni te tri, četiri godine ne čine tako nestvarne.