novo-staro zdanje

[FOTO/VIDEO] Evo kako bi trebao izgledati rekonstruirani stadion u Kranjčevićevoj

21.12.2022 u 16:27

Bionic
Reading

Na dan kada se nogoemtna reprezentacija vratila iz Katra Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika, najavio je da u drugoj polovici iduće godine počinje gradnja nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, što je preduvjet da se 2024. može srušiti postojeći i početi graditi novi stadion u Maksimiru

Gradnja stadiona u Kranjčevićevoj je izuzetno važna jer će na tom stadionu trenirati i igrati Dinamo, reprezentacija i drugi klubovi, dok se ne sruši stari i izgradi novi dugo očekivani stadion u Maksimiru, rekao je Korlaet tada u razgovoru za Hinu.

Dodao je da je projekt stadiona u Kranjčevićevoj gotov, a izrazio je nadu da će gradnju sufinancirati Grad Zagreb i HNS s UEFA-om. Da bi to mogao biti stadion za međunarodne utakmice, po pravilima UEFA-e mora imati najmanje 8000 mjesta za gledatelje, a projekt dopušta da ih ima i 12.000.

Tjedan dana ranije u područnom uredu Gradske uprave Trešnjevka napravljena je prezentacija rekonstrukcije stadiona, a projekt je uz Korlaeta predstavio prof. Vladimir Kasun. Rendereri i simulacija budućeg zdanja objavljeni su jučer na Facebook stranici Trešnjevka sjever.

Prema jednoj verziji projekta, stadion će imati dvije tribine, a sjeverna i južna strana bit će okružene zelenilom (ukupni kapacitet bi vjerojatno bio oko 8000 mjesta), dok će prema drugoj tribine biti i na sjeveru i jugu pa bi kapacitet narastao do otprilike 12 tisuća mjesta. Ono što još nije javno komunicirano je cijena rekonstrukcije.

Kranjćevićeva Izvor: Društvene mreže / Autor: Grad Zagreb