FIFA_SP_2018.svg

iznenađenje na terenu

Francuzima još uvijek nije jasno kako su oni to pobijedili Hrvatsku u finalu!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 16.07.2018 12:28
  • Objavljeno 16.07.2018 u 11:54
Bionic
Reading

Nakon prospavane noći francuski mediji slave svoje nogometaše zbog osvojenog naslova, ali im nije jasno to kako su ih Hrvati taktički nadmudrili u velikom finalu...

Francuska je ove nedjelje osvojila svoju drugu svjetsku titulu i vratila se nakon 20 godina na nogometni tron trijumfom u finalu SP-a protiv Hrvatske u utakmici u koju je ušla u ulozi velikog favorita, s obzirom na moć koju je pokazala tijekom cijelog turnira.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No ono što se događalo na terenu iznenadilo je mnoge, pa i francusku javnost, jer Hrvati su dominirali i dobivali duel za duelom te imali više od igre, a konačnih 4:2 plod je više sretnih okolnosti nego sjajne igre Deschampsove momčadi.

Nakon prospavane noći Francuzi slave svog izbornika koji sada ima naslov kao izbornik i igrač, Griezmanna koji je proglašen najboljim igračem finala, a dirnulo ih je to što je Benjamin Pavard počeo plakati još za vrijeme trajanja susreta.

Ipak, najuglednijem sportskom listu L'Equipeu nije jasno kako je Francuska uopće pobijedila Hrvatsku u finalu koje opisuju 'ludim'. Naime, nije trenutak da kritiziraju reprezentaciju, pišu, ali izgledali su bijedno u uvodnim minutama susreta, prestrašeni i nemoćni protiv nadahnute hrvatske reprezentacije.

'Potpuno iracionalno finale. Niti u jednom trenutku se nije činilo da kontroliraju situaciju protiv Hrvatske, ali su izašli kao pobjednici u nervoznoj utakmici', zaključuju Francuzi i priznaju da je Rakitić bio zagonetka za sredinu terena njihovih igrača kada se pomaknuo na lijevu stranu i dobio slobodu, a Dalić je tim potezom odnio taktičku pobjedu na travnjaku.

L'Equipe hvali i način na koji je hrvatska reprezentacija koristila slobodne prostore na travnjaku te naglašava kako su naši pritisnuli francuske bekove na takav način da ni Pavard ni Hernandez nisu u ofenzivi napravili gotovo ništa.

Francuska javnost je itekako svjesna da je protiv Hrvatske njihova reprezentacija proživjela najtežu utakmicu i upala u jedine prave nevolje na ovom turniru. Sretni su što je okršaj nekako završio za njih na najljepši mogući način...