FIFA_SP_2018.svg

nije mu bilo jasno

Zavio je Hrvatsku u crno, a onda šokirao francusku javnost svojim priznanjem

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 16.07.2018 10:43
  • Objavljeno 16.07.2018 u 10:07
Bionic
Reading

Antoine Griezmann bez sumnje je bio prvo ime Tricolora u velikom finalu SP-a. Pobijedili su Francuzi Hrvatsku 4:2, a Griezmann je prvo sjajno odglumio prekršaj nakon kojeg je nesretni Mandžukić zabio autogol za 1:0 i potom hladnokrvno zabio iz jedanaesterca za vodstvo 2:1...

'Uh, ne znam gdje sam! Ne znam gdje sam', vikao je iz svog glasa francuski reprezentativac Antoine Griezmann. Napadač Tricolora i Atletico Madrida proglašen je za najboljeg igrača finala SP-a, no ta mu je nagrada bila samo usputna. Pa Francuska je pobijedila Hrvatsku 4:2 i osvojila naslov svjetskog prvaka.

Griezmann je definitivno bio prvo ime Tricolora, baš je on s dva poteza presudio izabranicima Zlatka Dalića.

'Uh, kakvo je ovo zadovoljstvo! Ne mogu dočekati da donesemo pokal u Francusku!', govorio je Griezmann i onda se osvrnuo na utakmicu:

'Hrvatska je odigrala sjajno, svaka im čast. Bilo je teško, počeli smo sporo i loše. Ali kako je susret odmicao, pomalo smo radili smo razliku kroz kontre. I stigli do naslova svjetskih prvaka!'

Odigrao je Griezmann sjajno, barem iz francuske perspektive. Prvo je odglumio prekršaj nakon kojeg su Tricolori s(p)retno stiglo do vodstva 1:0. Zabio je nesretni Mario Mandžukić autogol... No Griezmannovom šou tu nije bio kraj. Zabio je i iz jedanaesterca za 2:1 nakon što je Ivan Perišić igrao rukom u našem šesnaestercu.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

O tom penalu, koji je nakon konzultacija i provjere VAR-om dosudio argentinski sudac Nestor Pitana, još će se tjednima raspravljati. Mnogi su osudili prvo Griezmannovo glumljenje prekršaja, a na još više osuda i kritika naišla je sučeva odluka da ipak dosudi jedanaesterac u finalu SP-a.

Iznenadilo je to i samog Griezmanna koji je svojim priznanjem šokirao francusku javnost.

'Iskreno, ni meni nije bilo jasno što se događa... Vidio sam da sudac ide gledati video, ali nisam znao zašto. Pitao sam ga u čemu je problem i rekao mi je da je u pitanju igranje rukom', otkrio je Griezmann te tako još više produbio raspravu o tome je li jedanaesterac pravedno dosuđen.

'Gol u finalu? Jako sam sretan zbog toga', rekao je Griezmann i otkrio kako je razmišljao da Danijela Subašića pokuša nadmudriti panenkom:

DALIĆEVI VITEZOVI

Francuzi nisu ni svjesni kakvu životnu priču, na putu do svjetskog vrha, imaju hrvatski heroji

Pogledaj galeriju

'Razmišljao sam, ali morao sam ostati smiren i potpuno koncentriran. Išao sam ipak na najsigurniju varijantu. I upalilo je, zabio sam.'

U trenucima slavlja nakon pobjede u finalu je i zaplakao, no bile su to suze radosnice...

'Plakao sam jer su mi otac i majka bili na stadionu. Znate, otišao sam od kuće kad sam imao samo 13 godina i nije im bilo lako. I žena mi je bila na stadionu... Nije ni njoj uvijek bilo lako. Ovo je za njih', kazao je Griezmann.