igrat će protiv rusa

Francuzi se kockaju; kapetan se ozlijedio, a umjesto njega u momčadi je Nikola Karabatić

16.01.2019 u 18:16

Bionic
Reading

Cedric Sorhaindo stradao je već nakon sedme minute na utakmici protiv Njemačke, sjajnom francuskom pivotu pukao je mišić lista i izgubljen je do kraja ovog SP-a. Zato se izbornik Didi Dinart odlučio kockati te je u momčad za utakmicu protiv Rusije (četvrtak, 17. siječnja) uvrstio tek oporavljenog Nikolu Karabatića

Ozljeda kapetana Cedrica Sorhaindoa težak je udarac za francusku rukometnu reprezentaciju, jedan od najboljih svjetskih pivota gotovo sigurno je zbog puknuća mišića izgubljen za ovo Svjetsko prvenstvo. Jutro nakon utakmice Sorhaindo je hodao na štakama, a izbornik Les Expertsa Didi Dinart morao je prije vremena 'iz rukava' izvući svoj najveći adut.

Tako je umjesto Sorhaindoa u momčadi francuske reprezentacije uvršten Nikola Karabatić! Najbolji svjetski rukometaš neočekivano se brzo oporavio nakon operacije stopala, prije nekoliko tjedana počeo je s treninzima, ali Dinart ja odlučio ne prijaviti ga za prvi krug SP-a i dati mu još desetak dana više za povratak u formu.

  • +7
Nikola Karabatić vs Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

No, ozljeda kapetana Sorhaindoa poremetila je francuske planove, Nikola Karabatić trebao je zaigrati tek u drugom krugu SP-a u Kölnu u odlučujućim utakmicama s Hrvatskom i Španjolskom, ali sada će u igru nekoliko dana ranije. Neki misle kako se Dinart bespotrebno kocka s Karabatićevim zdravljem, no činjenica je kako ovoj momčadi Les Expertsa nedostaje vođa i sama Karabatićeva prisutnost uz teren veliki je poticaj suigračima, posebice onim mlađim i neiskusnijim snagama...

Francuzi protiv Rusije moraju pobijediti ako žele potvrditi prvo mjesto u skupini, a za to će im trebati i Karabatićeva pomoć. Pitanje je u kakvoj je formi, sigurno je da mu nedostaje utakmica i da će mu trebati vremena da se vrati u ritam, ali sigurno je i to da može odigrati 'na svježinu' i pomoći suigračima.