čudesan oporavak

Ostvaruje se noćna mora hrvatskih rukometaša; Nikola Karabatić se vraća!

12.01.2019 u 10:12

Bionic
Reading

U listopadu prošle godine najbolji je svjetski rukometaš Nikola Karabatić morao na operaciju, a liječnici su predviđali četiri do šest mjeseci oporavka. Nitko nije računao da će Karabatić biti spreman za naporne utakmice na SP-u u Njemačkoj/Danskoj, tek su se Francuzi potiho nadali čudu...

Ono o čemu je tportal prije tri dana (četvrtak, 10. siječnja) već pisao, sada je i službeno potvrđeno. Najbolji francuski i svjetski rukometaš Nikola Karabatić zaigrat će na SP-u u Njemačkoj/Danskoj! Loša je to vijest prije svega za hrvatskog izbornika Linu Červara i naše rukometaše koji već desetljećima imaju 'kompleks Les Expertsa'.

>> Senzacija iz Francuske; ako je ova vijest o Nikoli Karabatiću točna...

Još prije tjedan dana sve je bilo obavijeno velom tajne, francuski izbornik Didier Dinart objavio je konačni popis bez Nikole Karabatića koji je ostao na širem popisu. Najavljeno je kako se Karabatić oporavlja brže i bolje od očekivanog te kako bi trebao biti spreman za nastup na SP-u. Planirano je da prvi krug propusti te da se uključi u samoj završnici.

No, Francuzi su zamalo kiksali na samom otvaranju SP-a, u Berlinu su protiv Brazila jedva slavili 24:22, a neizvjesnost je trajala doslovno do posljednjih trenutaka utakmice. Bio je to jasan znak za uzbunu u redovima Les Expertsa te je odmah nakon infarktne utakmice izbornik Didier Dinart objavio senzacionalnu vijest.

  • +3
SP u rukometu: Francuska - Brazil Izvor: Pixsell / Autor: Soeren Stache/DPA/PIXSELL

'Nikola je nastavio s programom treninga u PSG-u. Nakon razgovora s ljudima iz njegovog kluba i s njim samim odlučio sam da su se stekli uvjeti da nam se pridruži u reprezentaciji', rekao je Dinart i potpuno uzburkao duhove. Loša je ovo vijest za sve protivnike, a posebice za Hrvatsku koja bi se s Francuzima trebala obračunati u drugom krugu SP-a u Kölnu.

Dinart je jedan od najboljih francuskih rukometaša svih vremena, izrastao je u sjajnog trenera, dugo je godina igrao rame uz rame s Karabatićem i za sada ipak ništa ne želi riskirati.

  • +5
SP u rukometu: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

'Nema potrebe naglašavati koliko nam je Nikola Karabatić važan igrač', istaknuo je Dinart za L'Equipe i 'povukao rulnu':

'No, ipak moramo na zajedničkim treninzima konačno provjeriti njegovu trenutnu sposobnost. Dugo je pauzirao, ne želimo riskirati njegovo zdravlje...'

  • +7
Nikola Karabatić vs Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Za sada je 'pakleni' plan stožera francuske reprezentacije da se Karabatić odmah priključi momčadi, danas bi trebao bodriti suigrače na utakmici sa Srbijom, a u nedjelju bi se već trebao priključiti treninzima. Pravo nastupa Karabatić ima tek u drugom krugu SP-a u Kölnu kada bi se, ako će sve ići prema planu, u istoj skupini trebale naći Hrvatska i Francuska... Uh, a Nikola Karabatić nekako je uvijek 'nabrijan' baš protiv nas...