NAJBOLJA GLAVA LIGE

Francuska oduševljena sjajnim Hrvatom: Radi to bolje od Cavanija!

18.01.2017 u 08:57

Bionic
Reading

Uoči utakmice francuskog prvenstva između Nantesa i Caena dnevnik L'Equipe naglašava kako je Ivan Santini postao najbolji strijelac glavom u Le Championnatu te da je zasjenio čak i Edinsona Cavanija...

Caen se možda nalazi u žestokoj borbi za opstanak u francuskom prvenstvu, no ima napadača koji u posljednje vrijeme privlači mnogo pažnje tamošnje javnosti. Radi se o našem Ivanu Santiniju, bivšem nogometašu Zadra koji je preko Freiburga, Kortrijka i Standard Liegea završio u Le Championnatu prošlog ljeta.

Santini je ove sezone utrpao deset komada u dresu Caena te ga drži iznad zone ispadanja, a posebno je zablistao u posljednjem kolu kada je s dva pogotka srušio Lyon.

Ivan je nedavno u intervjuu za tportal naglasio kako klub čekaju teški ispiti sljedećih tjedana, uključujući i gostovanje kod Nantesa ove srijede, a također je priznao da će dati sve od sebe kako bi svojim radom zaslužio poziv u reprezentaciju.

Ugledni L'Equipe pak izdvaja jedan argument koji bi mogao Santinija gurnuti na Čačićev popis. Naime, Ivan je golovima protiv Lyona postao najbolji strijelac glavom u francuskom prvenstvu, nadmašivši čak i Edinsona Cavanija.

'Visina 190 cm je njegov adut, ali ne radi se samo o tome. Bivši igrač belgijskog Standarda ima sposobnost naći se na pravom mjestu u pravo vrijeme, do te mjere da je postao specijalist za postizanje golova glavom,' piše francuski dnevnik u svom osvrtu na četiri glavom postignuta pogotka našeg 27-godišnjeg napadača. Sigurno da to nisu bili posljednji ove sezone...