ovo mu ne može oprostiti

Francis Ngannou žestoko oprao Stipu Miočića i UFC; otkrio je što ga posebno frustrira i zašto mu borac hrvatskih korijena ubija motivaciju

08.12.2020 u 13:06

Bionic
Reading

Francis Ngannou je nestrpljiv u želji da se bori sa Stipom Miočićem za kojeg smatra da cijelu kategoriju drži zarobljenom i odbija borbe s izazivačima

Francis Ngannou nestrpljivo čeka borbu za titulu u UFC-ovoj teškoj kategoriji protiv Stipe Miočića. Ngannou je prvi izazivač i zadnji puta se borio u svibnju, a tada je i potvrđeno da će dobiti priliku za revanš s Miočićem, ali ne i kada. Neke procjene govore da bi to moglo biti u ožujku iduće godine, ali Ngannou ne želi više čekati.

'Frustriran sam, a ne mogu napraviti ništa. Ćekao sam za se završi trilogija između Stipe i Cormiera i očekivao sam borbu u prosincu. Zbog toga sam se i vratio iz Kameruna, ali i dalje ne znam na čemu sam. Nitko ništa ne govori i ne znam kako stvari stoje', rekao je Ngannou pa nastavio:

'Problem je u tome što Miočić cijelu diviziju drži zarobljenom. Nitko se, osim njega i Cormiera, nije ni borio za titulu pune dvije i pol godine. Niti jedan izazivač nije dobio priliku za naslov, a zato i postoje izazivači. Trebali su mi dati titulu privremenog prvaka nakon zadnje borbe', požalio se Ngannou u razgovoru za MMA Fighting.

Kamerunac je dodao i kako Stipe nije kriv za ovakvo stanje, odnosno da je veća krivica na organizatorima.

'Miočić nije kriv. UFC je tu da donese odluku, ali Stipe ne može birati što će se iduće dogoditi. Jasno je da ima svoj plan, ali imaju ga i ostali. Ne znamo ni za što se borimo jer nikako ne dobivamo šansu. Ja se, zapravo, i ne borim. Teško je naći motivaciju i trenirati u takvim uvjetima. Nadam se da će se ova situacija što prije riješiti', zaključio je Ngannou koji u karijeri ima 15 pobjeda i tri poraza.