Ovo su mnogi čekali

Ovo će biti pravi spektakl; šef UFC-a Dana White otkrio kada će se i s kime Stipe Miočić boriti za obranu naslova prvaka

27.10.2020 u 16:54

Bionic
Reading

Stipe Miočić trebao bi se boriti u ožujku, a protivnik će mu biti Francis Ngannou

Stipe Miočić je jedan od najboljih u povijesti UFC-a i aktualni prvak. Kao takav, svoj naslov mora braniti, a sada je poznato i tko će biti izazivač. Iako se nagađalo da bi u kavez mogao s Jonom Jonesom koji je iz poluteške prebacio u tešku kategoriju, izgleda da će se Stipe ipak boriti s Francisom Ngannouom.

Njih su se dvojica borili prije skoro tri godine i tada je Ngannou tijesno izgubio od Miočića. Od tada je Ngannou postao puno bolji borac i prošao brojne teške borbe. U zadnje četiri borbe nokautirao je Curtisa Blaydesa, Caina Velasqueza, Juniora dos Santosa i Jairzinha Rozenstruika, a sada želi revanš protiv Miočića.

'Dvije borbe za naslov prvaka u UFC-ovoj teškoj kategoriji u zadnje dvije godine i još uvijek ne znamo kada će biti iduća. Izazivači se moraju boriti za nešto', nedavno je napisao Ngannou i otkrio kako bi se borba između njega i Miočića mogla održati u ožujku.

Slično je potvrdio i šef UFC-a Dana White.

'Ta borba neće biti moguća prije ožujka, a tada bi se mogla dogoditi. To nam je plan, ali vidjet ćemo što će biti', prenosi Whiteove riječi MMA Junkie.

Borba između Miočića i Ngannoua je zapravo već gotova stvar, ali dio medija nagađa kako Miočić sve odugovlači kako bi se negdje otvorila opcija borbe s Jonom Jonesom koja bi mu donijela puno veću zaradu, vjerojatno i najveću u karijeri.