FANTASTIČAN MEČ

[FOTO] Senzacionalni ukrajinski boksač Usik novi je teškaški prvak svijeta! Pred 70 tisuća gledatelja na stadionu u Londonu nadboksao je Anthonyja Joshuu

26.09.2021 u 00:12

Bionic
Reading

Ukrajinski boksač Oleksandr Usyk (19-0-0) došao je do najveće pobjede u svojoj karijeri, nadboksao je Anthonyja Joshuu nakon 12 rundi te je utišao publiku u Londonu na Tottenhamovom stadionu

Sjajne kretnje, brzina i agilnost bile su nepremostive prepreke za AJ-a koji je ovim porazom ostao bez svoja četiri pojasa (WBA, IBF, WBO, IBO). Usik je slavio jednoglasnom odlukom sudaca (117-112, 116-112, 115-113), piše Fight Site.

Bio je to okršaj dvojice bivših olimpijskih prvaka. Joshua je 2012. osvojio zlato na OI-ju u Londonu u superteškoj kategoriji, dok je Usik na istim Igrama slavio u teškoj kategoriji.

Bio je to pravi boksački spektakl na stadionu Tottenhama pred 70 tisuća gledatelja, a ukrajinski boksač je iznenadio Joshuu od samog početka borbe. Usik je dobio većinu rundi, a u zadnjoj, 12. rundi je bio na pragu da nokautira prvaka. 

Usik sada ima 19 pobjeda u isto toliko nastupa, ali većinu u lako-teškoj kategoriji, a Britanac je ubilježio drugi poraz u karijeri nakon što je već jednom izgubio pojaseve od Meksikanca Ruiza.

  • +8
Anthony Joshua - Oleksandr Usik Izvor: Profimedia / Autor: Nick Potts / PA Images / Profimedia