HT PRVA LIGA

[VIDEO/FOTO] Dinamo nemilosrdno protutnjao kroz Koprivnicu; pogledajte sve fenomenalne akcije i golove s utakmice

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 10. kola Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo je kao gost u Koprivnici uvjerljivo svladao Slaven Belupo sa 4:1 (2:0)

Strijelci za Dinamo bili su Deni Jurić (23), Mislav Oršić (43), Bruno Petković (50) i Duje Čop (76), da bi poraz domaćih ublažio Alen Grgić (80).

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Aktualni prvak dominirao je čitavim tijekom susreta u Koprivnici te svoju igru okrunio s četiri pogotka i tako uzvratio Slavenu na šokantnom 0:2 porazu u Maksimiru na startu sezone. Pitanje pobjednika bilo je odlučeno već nakon prvih 45 minuta nakon kojih je Dinamo imao vodstvo od 2:0.

  • +8
Slaven Belupo - Dinamo, 10. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kod prvog pogotka u 23. minuti Mišić je lijepom okomitom loptom pronašao Baturinu koji je utrčao u domaći kazneni prostor i zatim povratnom loptom pronašao Jurića kojemu nije bilo teško s pet metara zatresti mrežu.

Slaven Belupo - Dinamo 0:1 (Deni Jurić, 23) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 43. minuti kada su Oršić i Petković odigrali dupli pas, a zatim si je Oršić vrškom kopačke podignuo loptu i volejom iz okreta sa 15 metara pogodio za 2:0.

Slaven Belupo - Dinamo 0:2 (Mislav Oršić, 43) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Već u petoj minuti nastavka Dinamo je postigao i treći pogodak, Ivanušec je prošao kroz sredinu terena, u pravo vrijeme gurnuo loptu za Petkovića koji je rutinski postigao svoj prvi gol u prvenstvu ove sezone.

Slaven Belupo - Dinamo 0:3 (Bruno Petković, 50) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

U strijelce se u 76. minuti upisao i Čop, njemu je loptu na 16 metara dostavio Gojak, a napadač zagrebačkog sastava se lijepim 'lažnjakom' oslobodio čuvara prije no što je preciznim udarcem pogodio donji desni kut domaćeg gola.

Slaven Belupo - Dinamo 0:4 (Duje Čop, 76) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Lijepa je bila i akcija za jedini pogodak domaćih, Zapata je okomitom loptom proigrao Grgića koji je s ruba kaznenog prostora bio precizan.

Slaven Belupo - Dinamo 1:4 (Alen Grgić, 80) Izvor: Wikimedia Commons / Autor: arenasport/tportal

Dinamo je ovom pobjedom stigao na vrh ljestvice sa 19 bodova, dva više od Rijeke i Osijeka, a tri od Hajduka.

Slaven Belupo je ostao pretposljednji sa šest bodova, jednim više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

  • +8
Slaven Belupo - Dinamo, 10. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL