POČELO SENZACIJOM

[FOTO] Prvog dana rukomentog Eura dogodilo se čudo! Povijesna pobjeda ostavila u nevjerici čak 20 tisuća nabrijanih navijača

Bionic
Reading

Prvog dana rukometnog Eura dogodila se i prva senzacija. Nizozemska je srušila jednog od domaćina natjecanja Mađarsku 31:28 i tako ispisala skromnu povijest svojeg rukometa

Nova rukometna arena u Budimpešti bila je rasprodana s 20.022 gotovo svih mađarskih navijača, ali koji su otišli razočarani jer je Nizozemska stigla do senzacionalne pobjede. Utakmica je donijela dosta drame, jer je Nizozemska počela sjajno i ostavila Mađarsku da se cijelo vrijeme bori za povratak.

Na kraju se domaćin nije uspio vratiti iako je bio blizu. Nizozemska je zasluženo zaradila dva boda zahvaljujući središnjem vanjskom Lucu Steinsu, koji je upisao osam asistencija, te Kayju Smitsu koji je zabio 11 golova i dobio nagradu za najboljeg igrača.

U zadnje dvije minute bilo je tek 29:28 za Nizozemce, ali Mađari više nisu zatresli mrežu pa su autsajderi s dva pogotka došli do konačnih 31:28. Ovo je tek druga pobjeda Nizozemske na Eurima. Prvu su ostvarili 2020. protiv Latvije kada su i debitirali na kontinentalnom prvenstvu.

'Stvarno smo zadovoljni. Naravno, ovo je velika pobjeda Nizozemske u jednoj od najvećih rukometnih dvorana u Europi, s 20.000 gledatelja u teškoj utakmici protiv Mađarske, jedne od najjačih europskih rukometnih nacija. Naravno, moramo reći da je ovo povijesna pobjeda za nas. Moram dati i veliki kompliment igračima, koji su kontrolirali igru. Bili smo u pobjedničkoj poziciji od prve minute do kraja i to je veliki kompliment za momčad', rekao je islandski izbornik Nizozemske Erlingur Richardsson.

  • +6
Mađarska - Nizozemska, 1. kolo rukometnog Eura, 2022. Izvor: EPA / Autor: Tamas Kovacs

'Zaslužena pobjeda suparnika. Bili smo jako nervozni i generalno to nismo bili mi. Nismo mogli opustiti igrače i to je značilo poraz. Nadam se da ćemo se u sljedećoj utakmici moći nositi s ovim pritiskom u ovoj ogromnoj atmosferi', komentirao je mađarski izbornik Istvan Gulyas.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal