LIGA NACIJA

[FOTO/VIDEO] Gvardiol se veseli Maksimiru, tvrdi da nije nezamjenjiv, a o mogućem transferu u Chelsea govori posve otvoreno

20.09.2022 u 21:14

Bionic
Reading

Joško Gvardiol preskočio je lipanjske akcije Vatrenih, ali sada je opet uz momčad, željan novih izazova s reprezentacijom

Ozljeda je iza njega, a pred njim dvije važne utakmice protiv Danske i Austrije.

“Osjećam se super, zdrav sam. Lipanjske utakmice gledao sam iz bolnice u Hamburgu, ali osjećao sam se kao dio momčadi. Malo sam zaostao na početku sezone jer sam morao provoditi rehabilitaciju, sad čekam svoju priliku da se vratim u prvih jedanaest u RB Leipzigu. Chelsea? Sretan sam u Leipzigu, druga mi je sezona i imam puno toga za naučiti. Nisam puno razmišljao o transferu, imam ljude koji se bave time. Vidjet ćemo što ćemo i kako na zimu”.

O Dancima također zna dosta.

“Puno sam pričao s Poulsenom, Danci su momčad koja trči 90 minuta. Mi smo kvalitetniji s loptom, sve je na nama” - rekao je za HNS Gvardiol.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Gvardiol je kao mlad igrač dobio priliku u najjačoj hrvatskoj nogometnoj vrsti i iskoristio je na najbolji mogući način.

“Ne, ne bih rekao da sam nezamjenjiv, imamo Lovrena, Vidu, Erlića, Šutala… Tko je najbolji, konkurira za prvih jedanaest. I dalje sam najmlađi, u klubu također. Ne mogu me zaobići zadaci poput nošenja lopti i sličnih stvari, ali ne žalim se”.

  • +19
Trening hrvatske nogometne reprezentacije, Liga nacija, 20.9.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Hrvatska se poslije izvjesna vremena vratila Maksimiru, baš kao i Joško.

“Drago mi je opet biti na Maksimiru, vidjeti ljude s kojima sam proveo dvije godine u seniorskoj momčadi, to mi je dodatna motivacija. Moramo biti malo i lukavi u ovoj utakmici. Svjetsko prvenstvo u Kataru? Sigurno da razmišljam o tome, s 19 godina sam nastupio na Euru, s 20 imam šansu igrati na SP-u”, zaključio je Gvardiol.

Standings provided by SofaScore