LIGA NACIJA

[FOTO] Mario Pašalić je zabio Dancima u Kopenhagenu: Ne bih imao ništa protiv da opet zabijem, međutim...

20.09.2022 u 19:45

Bionic
Reading

Mariju Pašaliću Danska je ostala u lijepom sjećanju, veznjak Vatrenih i Atalante postigao je pobjedonosni pogodak u Kopenhagenu koji je Hrvatsku vratio u igru za prvo mjesto u prvoj skupini A Lige nacija

Danska ovaj put stiže u Zagreb.

“Ne bih imao ništa protiv da opet zabijem. Međutim, bitna je samo pobjeda, imamo jako dobru priliku biti prvi i izboriti završnicu. Znamo kakva su bila prva dva izdanja Lige nacija, nekako smo ostali u elitnoj skupini, ali u lipnju smo ostvarili odlične rezultate i bilo bi lijepo otići među četiri najbolje ekipe. Pruža nam se lijepa prilika”, kaže Mario Pašalić za koji je zadovoljan trenutačnom formom.

“Super se osjećam, zdrav sam i spreman. Minutaža je standardna kao i prije, Atalanta dijeli prvo mjesto s Napolijem u Serie A, jako smo dobro ušli u sezonu. Moja uloga u reprezentaciji? Pozicija “desetke” moja je prava pozicija, ali u sredini imamo Modrića, Kovačića i Brozovića. Otvara se prostor na desnom krilu koje sam pokrivao, ne kao klasično krilo, ovisno o tome kako izbornik postavi taktiku. Došlo je do smjene generacija, mi koji smo tu bili i prije dobili smo veću ulogu, a mladi su pokazali visoku razinu. Možemo se nadati dobrom rezultatu na SP-u”, prenosi Pašalićeve riječi HNS na službenim stranicama.

  • +19
Trening hrvatske nogometne reprezentacije, Liga nacija, 20.9.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Koliko vas motivira Liga nacija?

“Dolazim igrati prvenstveno za reprezentaciju, to mi je dovoljna motivacija. Nije možda naboj kao za velika natjecanja, ali službeno je natjecanje koje nosi pogodnosti za velika natjecanja”, zaključio je Pašalić.

Standings provided by SofaScore