liga nacija

[FOTO] Danska pobijedila Austriju usred Beča u utakmici koja zamalo nije odigrana; sve je kasnilo sat vremena zbog bizarnog razloga

07.06.2022 u 01:11

Bionic
Reading

Danska nogometna reprezentacija pobijedila je Austriju 2:1 u utakmici 2. kola skupine 1 Lige nacija A, koja je u ponedjeljak odigrana na bečkom stadionu Ernst Happel, te tako preuzela vodeću poziciju u skupini

Dvoboj Austrije i Danske trebao se igrati u isto vrijeme kad su na Poljudu igrale Hrvatska i Francuska, ali je zbog nestanka električne energije u Beču početak utakmice bio odgođen za više od sat vremena.

Danska je vodeći gol postigla u 28. minuti, a strijelac je bio veznjak Tottenhama Pierre-Emile Hojbjerg. Tu su prednost gosti držali do 67. minute, kad je Xaver Schlager postigao izjednačujući gol na asistenciju Marka Arnautovića kojemu je to bila 100. utakmica u dresu austrijske reprezentacije.

Drugu gostujuću pobjedu na startu ovogodišnjeg izdanja UEFA Lige nacije Danskoj je donio Jens Stryger Larsen u 84. minuti, a asistenciju je upisao Cristian Eriksen.

  • +10
Austrija - Danska, Liga nacija, 6.6.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Danska je s maksimalnih šest bodova iz dvije utakmice na vrhu ljestvice skupine 1 uoči dolaska Hrvatske na Parken stadion u Kopenhagenu, gdje će 'vatreni' gostovati u petak, 10. lipnja od 20.45 sati.

Austrija je zahvaljujući pobjedi u Osijeku na drugom mjestu s tri boda, a po jedan bod sakupile su Francuska i Hrvatska remijem na Poljudu (1:1).

Istog dana kad će Danska ugostiti Hrvatsku, Austrija će u Beču biti domaćin Francuskoj. Ako opet ne nestane struje...