posve razumljivo

Izbornik Zlatko Dalić imao je razloga za sreću i ponos, ali prvo je pričao o velikom razočarenju: Oni to nisu zaslužili...

06.06.2022 u 23:23

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je protiv Francuske 1:1 (0:0) na splitskom Poljudu, u drugom nastupu ovosezonske Lige nacija. Za obje momčadi to je prvi osvojenih bod u skupini

Nakon teškog poraza 3:0 od Austrije u Osijeku, Hrvatska je imala težak posao ovog ponedjeljka, jer na Poljud je došla reprezentacija aktualnih svjetskih prvaka, Francuza.

Izbornik Zlatko Dalić nije se žalio na izostanke na nekolicinu važnih igrača. I zato je još ponosniji na ovaj remi.

'Dečki su pokazali karakter i uzeli bod. Možda su mogli i više', rekao je u uvodu izbornik Zlatko Dalić koji se osvrnuo na zvižduke koje je Hrvatska dobila u Osijeku.

'Da izgube i deset utakmica u nizu, oni to nisu zaslužili. Jer koliko su puta razveselili Hrvatsku. Zato mi je drago što je bila ovakva atmosfera. Slažem se da se kritizira mene kao izbornika, ali igrači su dali sve za Hrvatsku i to opet pokazali. Sretan sam i zahvalan navijačima. Ne zamjeram dečkima ništa, oni daju sve od sebe. Nekad to nije najkvalitetnije, ali trud je na nivou. Teško je u ovom tempu i ja sam za to da se ukine Liga nacija'.

Osvrnuo se i na nastup debitanta Erlića.

'Erlić je odigrao jako dobru utakmicu. Hrvatska ima nekoliko mladih stopera, treba im dati šansu i ne bojati se. Sučić je odigrao 15-ak minuta, vidi se da je on naša budućnost', nastavio Dalić te zaključio:

'Napravit ćemo promjene. Majer i Brekalo su igrali u velikoj minutaži dvije utakmice. Nikoga nećemo zvati, nitko neće napustiti reprezentaciju, svi smo tu i svi ćemo biti tu'.

  • +66
Hrvatska - Francuska, Liga nacija, Poljud, 6.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL