i francuzi su ga iznenadili

Luka Modrić na Poljudu je odigrao 150. utakmicu za Hrvatsku pa iskreno priznao: Naježio sam se, ovo nisam očekivao...

06.06.2022 u 23:27

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u Splitu je u 2. kolu Lige nacija odigrala 1:1 s Francuzima. Ova je utakmica imala poseban značaj za našeg kapetana Luku Modrića koji je upisao 150. utakmicu za 'vatrene'

'Mislim da možemo biti zadovoljni s prikazanom igrom. Odigrali smo jako dobru, kompaktnu, mušku utakmicu. Nagradilo nas je s tim golom. Imamo još dvije utakmice pred nama, nadam se novim bodovima', kazao je kapetan 'vatrenih' Luka Modrić odmah nakon utakmice.

Hrvatska je na Poljudu izgledala puno bolje nego prije nekoliko dana u Osijeku...

'Dečki koji su ušli u igru unijeli su svježinu, donijeli su nam dozu agresivnosti. Mislim da su odigrali jako dobro. Sretni smo zbog boda, ali da smo uspjeli zabiti onu šansu Budimira u prvom poluvremenu, mislim da bi utakmica drugačije izgledala', analizirao je susret Modrić te dodao:

'Ovo nam daje dodatno samopouzdanje za sljedeće utakmice. Pokazali smo da se možemo nositi s Francuskom kojoj je nedostajalo igrača iz prvog sastava, ali opet je to jaka reprezentacija.'

  • +66
Hrvatska - Francuska, Liga nacija, Poljud, 6.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bila je ovo jubilarna, 150. utakmica Luke Modrića u hrvatskom dresu. Prije utakmice su mu navijači, ali i HNS, pripremili iznenađenje. No, potrudili su se i Francuzi koji su mu predali lijep dar.

>> Kapetan Luka Modrić večeras igra 150. utakmicu za Hrvatsku; ovaj će rekord još dugo godina ostati nenadmašen

'Osjećaj je fenomenalan. Ponosan sam, sretan što sam upisao 150. nastup za Hrvatsku. Nisam očekivao da ću doći do te brojke, hvala navijačima na podršci, na transparentu. Naježio sam se, hvala i HNS-u i Francuzima. Izbornik Didier Deschamps predao mi je dres s brojem 150, lijepa gesta od njih', otkrio je Modrić te se osvrnuo i na sljedeću utakmicu. 'Vatreni' za samo četiri dana (petak, 10. lipnja, 20.45 sati) igraju protiv Danske u 3. kolu Lige nacija u Kopenhagenu.

'Danska je kvalitetna ekipa. To se vidjelo već na Svjetskom prvenstvu, ne znam imaju li uopće poraz. Pobijedili su i Francusku... Ali idemo se prvo odmoriti i pa pripremiti za Dance, odigrati pravu mušku utakmicu kao protiv Francuza', zaključio je Luka Modrić.